Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі Борівщини просили Марка Беккера сприяти виділенню коштів для ремонту будинку культури

Жителі Борівщини просили Марка Беккера сприяти виділенню коштів для ремонту будинку культури

Перший заступник голови ХОДА 8 листопада провів особистий прийом громадян у Борівському районі.

До Марка Беккера зверталися за допомогою у вирішенні земельних та соціальних питань, зокрема, тих, що стосуються життєдіяльності району. Так, начальник відділу культури й туризму райдержадміністрації Світлана Шведченко розповіла, що будівля районного будинку культури та дитячої музичної школи потребують капітального ремонту.

«У музичній школі наразі займаються 80 дітей. Тут необхідно замінити 18 вікон, двері, ремонту потребують покрівля та фундамент. За попередніми прорахунками, на все це потрібно 3 млн грн. Для району це велика сума, хочу просити, щоб ви допомогли включити об’єкт в обласну програму соціально-економічного розвитку з виділенням коштів для ремонту», - розповіла Світлана Шведченко.

Також, за її словами, на ремонт районного будинку культури, у якому в 17 гуртках займаються 200 учнів, потрібно залучити 13 млн грн. Голова Борівської РДА Віталій Кіян також зазначив, що цього року з районного бюджету були виділені кошти на поточний ремонт глядацької зали. Також коштом іноземних донорів були замінені глядацькі крісла та придбано звукову апаратуру.

Марк Беккер пообіцяв розібратися в ситуації та знайти можливості для виділення коштів у 2018 році на ці роботи з обласного бюджету.

«Будемо передбачати фінансування ремонтних робіт об'єктів соціальної сфери Борівського району в рамках обласної програми соціально-економічного розвитку», - сказав Марк Беккер.  

На особистий прийом прийшла головний лікар Борівської ЦРЛ Любов Ваннікова. Вона озвучила проблемні питання, зокрема, щодо ремонту приміщення районної лікарні та придбання нового флюорографу за обласні кошти. Марк Беккер підтримав звернення щодо питання залучення коштів обласного бюджету для ремонту фасаду лікарні.

Також місцеві жителі порушували питання ремонту місцевих доріг. Борівський селищний голова Олександр Тертишний звернувся на прийом з проханням щодо придбання спеціалізованої техніки для полігону ТПВ. Марк Беккер відповів, що для цього можна залучити кошти обласного екологічного фонду, але місцевій владі слід розробити детальну програму з упорядкування полігону.  

Крім того, жителі району зверталися до першого заступника голови ХОДА з питаннями оформлення прав власності на земельні ділянки, вирішення проблемних моментів щодо оформлення оренди та використання ставків, які знаходяться на території району. Марк Беккер відповів, що бере вирішення цих питань під особистий контроль.