Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній бібліотеці для дітей відкриється виставка, присвячена князям Галичини

В обласній бібліотеці для дітей відкриється виставка, присвячена князям Галичини

Експозиція відомого художника-дизайнера з Тернополя Олега Кіналя «Галицько-острозькі князі – будівничі держави» проходитиме у рамках мистецького проекту «Культурні резиденції».

Проект започаткований Харківською обласною бібліотекою для дітей напередодні проголошення Європейським Союзом та Міністерством культури України 2018 року Роком відновлення та реставрації культурної спадщини.

«Головною метою проекту є знайомство громади з видатними світовими і вітчизняними художниками, поетами, ілюстраторами, представниками культурної сфери діяльності», - пояснили в бібліотеці.

Відкриття виставки Олега Кіналя відбудеться 11 листопада о 13:00.

«Для того, щоб створити ілюстрації до серії книг «Славетні князі Галицько-острозькі», тернопільський художник-графік три роки вивчав історичні матеріали, працював з архівними документами, консультувався з відомими фахівцями, у тому числі з відомим істориком Володимиром Белінським, а також мистецтвознавцями Національного університету «Острозька академія» Миколою Бендюгом та Петром Кралюком. У своїх графічних роботах художник витримав канони класичного парадного портрету», - розповіли організатори виставки.

Під час заходу також буде презентовано видання про відомих історичних особистостей від Наталії Кіналь, яка розповість про найбільш важливі здобутки наших земляків та їх вагомий внесок у створення і розбудову української держави.