Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили формування системи регіональної безпеки

У Харкові обговорили формування системи регіональної безпеки

2 листопада на базі Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Паспорт безпеки України: Харківський регіональний вимір».

Організатором проведення круглого столу є громадська організація «Центр міжнародної безпеки» у партнерстві з Національним інститутом стратегічних досліджень за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Проект спрямований на вивчення актуальних загроз та психологічних драйверів населення, визначення специфічних проблем, які формують регіональне безпекове середовище.

Вітаючи учасників заходу, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов відзначив важливість винесених на розгляд питань і наголосив, що напрацювання круглого столу будуть узагальнені та враховані в подальшій роботі органів державної влади щодо забезпечення громадської безпеки та передані для опрацювання до законодавчого органу держави.

«Питання громадської безпеки – одні з найактуальніших для Харківської області, 315 км кордонів якої межують з Російською Федерацією, - підкреслив Олексій Максимов. - Сьогодні в області реалізуються три безпекових програми: протидії терористичній діяльності, комплексна програма забезпечення публічної безпеки та порядку й програма територіальної оборони. Нинішній круглий стіл має продемонструвати, які ще заходи можна вжити для посилення безпеки в регіоні».

У круглому столі взяла участь директор Центру інформації та документації НАТО в Києві Барбора Маронкова. Вона підкреслила, що Україна залишається ключовим партнером для Євроатлантичного альянсу.

«В Україні відбуваються суттєві зміни щодо розуміння громадянами цілей та завдань НАТО, ставлення до дій цієї політично-військової організації, особливо, коли НАТО посилила підтримку України після подій 2014 року, - зауважила Барбора Маронкова. - Альянс активно співпрацює з Міністерством оборони України, Національною гвардією України, Прикордонною службою України, Службою безпеки України щодо реалізації проектів цивільного захисту та фінансує участь представників України у цих заходах. Ця робота буде продовжуватися й надалі».

У заході взяли участь представники усіх підрозділів системи МВС України, Управління СБУ в Харківській області, прокуратури Харківської області, Харківського обласного військового комісаріату, представники громадських об’єднань, які займаються дослідженням та вивченням проблем, пов’язаних з аспектами євроатлантичної інтеграції України, науково-дослідних інститутів, військових вишів, науковці, керівники структурних підрозділів Харківського національного університету внутрішніх справ.