Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили питання ремонту доріг в об’єднаних територіальних громадах

На Харківщині обговорили питання ремонту доріг в об’єднаних територіальних громадах

На базі Харківського центру розвитку місцевого самоврядування пройшов круглий стіл «Дорожнє господарство. Проблеми та перспективи в рамках децентралізації».

«Нам дуже важливо об’єднати зусилля учасників процесу всіх рівнів, яких залучено до експлуатації та ремонту доріг, забезпечити відпрацювання прозорого, зрозумілого та взаємовигідного механізму утримання дорожньої інфраструктури, зацікавити місцеві громади у збереженні доріг як місцевого, так і державного значення. Якість доріг сьогодні – це не тільки належне покриття та безпека, це якість та рівень освітніх, медичних, адміністративних послуг, що надаються в об’єднаних громадах», - зазначила у своєму виступі директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова.

Учасники заходу акцентували увагу на темі можливого розташування та облаштування пунктів габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування, ролі керівництва громад у цьому процесі, системі взаємодії учасників процесу. Також учасники круглого столу планують вийти з пропозицією до органів державної влади щодо зміни порядку фінансування та наповнення державного та обласного дорожнього фонду шляхом надходжень, передбачених постановою КМУ «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування».

Окремо було обговорено питання організації пасажирських перевезень на рівні об’єднаних громад та можливих варіантів компенсації перевізникам проїзду пільгового контингенту та впровадження Е-квитка на всіх видах громадського транспорту.

Довідка. Захід організовано Харківським центром місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, спільно з Харківською обласною державною адміністрацією, Управлінням Укртрансбезпеки в Харківській області, ДП «Харківський облавтодор», Службою автодоріг у Харківській області.

Мета заходу - обговорення теми збереження та розвитку дорожньої інфраструктури, співпраці органів державної влади, служби автодоріг та органів місцевого самоврядування щодо утримання дорожнього господарства.