Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина підтримує високу планку українського спорту. Заступник міністра молоді та спорту

Харківщина підтримує високу планку українського спорту. Заступник міністра молоді та спорту

30 жовтня Ігор Гоцул відвідав наш регіон з робочою поїздкою та зустрівся зі спортивним активом області.

Перший заступник міністра молоді та спорту ознайомився зі спортивними об’єктами області та провів у Харкові виїзний виконком Федерації легкої атлетики України. Ігор Гоцул схвалив ініціативу керівництва регіону створити на Харківщині регіональний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики.

«Це прекрасна ініціатива. Ми зацікавлені в тому, щоб її було реалізовано, і готові всіляко її підтримувати», - зазначив Ігор Гоцул.

Спілкуючись зі спортивним активом області - тренерами, керівниками навчальних закладів спортивного профілю і спортивною громадськістю - заступник міністра наголосив на тому, що на Харківщині спорту приділяється велика увага.

«Керівництво регіону ефективно працює над збереженням спортивної інфраструктури та розвитком спортивного потенціалу. Завдяки цьому Харківщина займає передові позиції на всеукраїнській арені та підтримує високу планку українського спорту - на міжнародній», - підкреслив Ігор Гоцул.

Начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко зауважив, що керівник області Юлія Світлична вважає розвиток спорту одним з пріоритетних завдань.

«Ми робимо все можливе для удосконалення спортивної інфраструктури. Також обласна адміністрація всіляко підтримує своїх спортсменів та тренерів. У повному обсязі фінансуються поїздки на змагання, а переможці та призери чемпіонатів світу та Європи і інших значущих міжнародних стартів отримують премії», - розповів Віталій Кириленко.

Учасники зустрічі обговорили реформи, які проводяться сьогодні у сфері спорту. Одна з головних задач, за словами заступника міністра, - збереження професійних тренерських кадрів та спортсменів в Україні. Для цього планується підвищення заробітних плат та стипендій для провідних українських спортсменів та тренерів.