Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році в економіку Харківщини залучено вже $270 млн інвестицій

У 2017 році в економіку Харківщини залучено вже $270 млн інвестицій

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. 24 жовтня вона взяла участь у шостому засіданні Ради регіонального розвитку.

Захід відбувся під головуванням Президента України в Києві.

Коментуючи одне з ключових питань розвитку – залучення інвестицій у регіон, керівник області відзначила, що на Харківщині цьому процесу приділяється підвищена увага.

«Цього року було проведено міжнародний економічний форум, який зібрав представників 30 країн світу, в тому числі 15 послів. Ми провели «Агропорт», який за три дні відвідали 10 тис. чоловік. Проводимо різноманітні заходи, що дозволяють створити спільний майданчик для спілкування влади й бізнесу», - повідомила Юлія Світлична.

Вона нагадала, що лише кілька років тому іноземні дипломати та бізнесмени вважали Харківську область непривабливим та небезпечним регіоном. Сьогодні ж Харківщина стала центром проведення міжнародних заходів.

«Ми всім демонструємо, наскільки схід країни безпечний. Демонструємо, що нам можна довіряти, що сюди можна вкладати гроші. І, як результат, - 270 млн дол. США вже цього року залучено іноземними та вітчизняними інвесторами в економіку області. Більша частина цієї суми – це інвестиції в реальний сектор економіки, у розвиток підприємств», - відзначила голова ХОДА.

Більше фото