Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Викладачі харківських вишів готуватимуть випускників шкіл до ЗНО

Викладачі харківських вишів готуватимуть випускників шкіл до ЗНО

До спільного проекту Харківського університетського консорціуму та регіонального центру оцінювання знань вже долучилися 13 вищих навчальних закладів.

Проект реалізовуватиметься під патронатом ХОДА.

Викладачі харківських вишів проводитимуть виїзні тренінги у навчальних закладах районів області - за їхніми заявками. Для дітей заняття є абсолютно безкоштовними. Викладачі - наразі їх вже 45 - беруть участь у проекті на волонтерських засадах.

За інформацією президента Харківського університетського консорціуму Людмили Бєлової, виїзди почнуться з наступного тижня - викладачі відвідають Старосалтівську ОТГ.

«На даний момент послугу замовили вже 7 районів області, - розповіла Людмила Бєлова. - Навчання проводитимуться за затвердженою центром оцінювання якості знань методикою. На них будуть присутні вчителі шкіл».

Серед дисциплін, за якими проводитимуть тренінги, - українська мова та література, англійська мова, математика і географія. Надалі цей список може розширитися.

Людмила Бєлова підкреслила, що тренінги не замінюють підготовки, яку дають дітям у школі. Це додаткові заняття, які включатимуть, у тому числі, пробне тестування.