Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Юлія Світлична бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Захід проходить у Києві під головуванням Президента України.

Голова ХОДА повідомила, що головними питаннями, які розглядають у ході засідання, є питання економічного розвитку, підтримки та розвитку бізнесу, медичної та пенсійної реформ. Також окрему увагу приділять питанню розвитку сільської медицини та сільської інфраструктури.

«Ця дискусія важлива для всіх. Тут зібралося майже 2000 учасників з кожного регіону України. Різні політичні сили, різні гілки влади, різні регіони сьогодні будуть фахово обговорювати питання розвитку нашої держави. І це дуже важливо, тому що людям потрібен конкретний результат, а не популістські політичні лозунги», - наголосила Юлія Світлична.

Вона також відзначила: «Надзвичайно важливо зібратися в такому складі саме сьогодні, адже зараз іде процес формування бюджетів – як державного, так і місцевих».

Серед ключових, на думку керівника області, питань у порядку денному засідання - децентралізація.

«На Харківщині завдяки децентралізації ми змогли реалізувати цього року низку важливих загальнонаціональних проектів, - сказала Юлія Світлична. - Це відкриття одного з найпотужніших та найсистемніших центрів надання адміністративних послуг, відкриття та будівництво об’єктів сфер охорони здоров’я та освіти. Будемо продовжувати будувати найсучасніший сміттєпереробний комплекс, будуватимемо дві станції метрополітену, продовжуємо реконструювати обласну філармонію. Низка проектів дозволяє також залучити додаткові кошти в процес ремонту доріг».