Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Довжицькому навчально-виховному комплексі проведуть комплексний ремонт

У Довжицькому навчально-виховному комплексі проведуть комплексний ремонт

За дорученням очільника області Юлії Світличної заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко ознайомився з перспективними проектами і ходом ремонтних робіт на об'єктах у Золочівському районі.

Так, у рамках робочої поїздки Євгеній Шахненко відвідав Довжицький НВК та зустрівся з жителями населеного пункту.

За запевненням голови Довжицької сільської ради Валентини Коник, найбільшою проблемою для місцевих школярів є відсутність спортивної зали.

«У нашому НВК навчаються близько 200 дітей. Школі вже понад 40 років, і багато приміщень, включаючи спортивну залу, потребують ремонту. За попередніми підрахунками, на ремонт і утеплення покрівлі та стін з місцевого бюджету необхідно виділити близько 1,5 млн грн. Це для нас непідйомна сума. Також школа потребує котельні на альтернативному паливі», - розповіла про проблеми НВК голова села.

Як зазначив голова Золочівської РДА Ігор Гурин, проекти створення котельні та спортзали вже підготовлені і затверджені.

Євгеній Шахненко зауважив, що в області щорічно проводяться капітальні ремонти 25-30 шкіл.

«Сьогодні у нас достатньо джерел фінансування, як по лінії громад, так і обласної ради, державного бюджету. На початку наступного року будемо звертатися до депутатського корпусу, щоб в першу чергу виділити кошти на ремонт спортзали. Даю завдання голові РДА до березня підготувати комплексний проект ремонту НВК. Ситуацію беру під особистий контроль», - запевнив жителів Довжика заступник глави області.

Також Євгеній Шахненко обіцяв допомогти з переобладнанням котельні.

«У нас діє програма енергоефективності. Якщо проект є, ми зможемо спрямувати кошти для встановлення котла, що працює на альтернативному паливі», - сказав Євгеній Шахненко.

Також у ході спілкування жителі села озвучили проблемні питання. Так, школі необхідно забезпечення якісною питною водою. У пріоритетних питаннях - ремонт дороги від села до Золочівської траси й запуск автобусного маршруту до Харкова.

У кінці зустрічі перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко і голова Золочівської РДА Ігор Гурин передали керівництву НВК сертифікат на сучасне обладнання кабінету хімії вартістю 200 тис. грн.