Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році на розвиток інфраструктури Золочівського району залучать близько 100 млн грн

У 2017 році на розвиток інфраструктури Золочівського району залучать близько 100 млн грн

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час засідання активу району.

Відкриваючи засідання, він відзначив, що перебуває на Золочівщині з робочою поїздкою за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної. Євгеній Шахненко наголосив: Золочівський район входить до п’ятірки кращих районів області за темпами та рівнем фінансування.

«У 2014 році до Золочівського району було залучено 670 тис. грн капітальних вкладень, у 2015 - 18 млн, у 2016-му – 48 млн. Цього року район може отримати 100 млн грн. Після того, як тут буде створена ОТГ, громада зможе залучити для розвитку інфраструктури додаткові кошти», - сказав Євгеній Шахненко.

Також він відзначив роботу керівництва району з підготовки та реалізації міні-проектів. У 2017 році з 56 міні-проектів втілено в життя 17.

За словами голови Золочівської РДА Ігоря Гуріна, цього року в рамках фінансування коштом ДФРР розпочато впровадження проекту «Реконструкція Золочівської дитячо-юнацької спортивної школи» з прибудовою фізкультурно-оздоровчого комплексу загальною вартістю близько 22 млн грн. На даний час роботи тривають.

Також, за даними Ігоря Гуріна, для соціального-економічного розвитку району залучались кошти міжнародних донорів. Так, протягом 2015- 2017 років Золочівський район взяв участь у першій фазі проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V».

«Від нашого району було представлено 2 мікропроекти. Один з них був спрямований на покращення умов надання освітніх послуг для громади селища Золочів загальною вартістю 3 млн 700 тис.грн. Наразі роботи завершено. Другий проект мав на меті створення житлових умов для ВПО -  6 млн 300 тис.грн. Здачу об’єкту заплановано на кінець поточного року», - сказав Ігор Гурін.

Також у 2016-2017 роках район взяв участь у спільній з ЄІБ програмі «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Від Золочівщини було подано 43 проектні пропозиції на загальну суму 155 млн грн. 42 проекти погоджено з ЄІБ та визнано переможцями конкурсу. Крім того, в поточному році за кошти ЮНІСЕФ ООН заплановано провести капітальний ремонт приміщень Макарівського НВК та Золочівської РДА на суму 1 млн грн.

Під час засідання також обговорили питання підготовки району до зими та інші нагальні питання.