Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА привітала з Днем захисника України харківських нацгвардійців

Голова ХОДА привітала з Днем захисника України харківських нацгвардійців

Юлія Світлична разом із прокурором області Юрієм Данильченком та начальником УСБУ Андрієм Носачем взяла участь в урочистостях, що відбулися на території військової частини 3005.

Керівник області передала військовослужбовцям 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України вітання від Головнокомандувача ЗСУ Президента Петра Порошенка та відзначила мужність та рішучість харківських нацгвардійців.

«Військовослужбовці 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України, нехтуючи особистою безпекою, завжди йшли туди, куди кликав їх військовий обов’язок, - сказала Юлія Світлична. - Виконували завдання щодо забезпечення миру та порядку в зоні проведення антитерористичної операції на сході нашої країни. Повсякчас військовослужбовці вашої частини виявляють мужність, відвагу та героїзм. Служба в Національній гвардії України – це справа для справжніх чоловіків, мужніх, сміливих, пильних, чесних, відданих та чоловіків з добрим серцем. Сьогодення вимагає від вас максимальної енергії, професіоналізму, відданості своїй справі. Шановні військові, я бажаю сьогодні, в День захисника України, вам міцного здоров’я, щастя, впевненості, слави та миру в нашій рідній Україні. Слава Україні!».

Вітаючи військовослужбовців, начальник Східного територіального управління Національної гвардії України, генерал-майор Юрій Лебідь відзначив, що понад 150 військовослужбовців управління отримали поранення, 140 військовослужбовців відзначені державними нагородами, 25 з них – посмертно. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

«Згадаємо наше недавнє минуле. Ми першими з вами зіткнулися з проявами сепаратизму, колабораціонізму та відвертої зради українському народу. 16 квітня 2014 року ми перше з вами вступили в двобій з проросійськими бойовиками в місті Маріуполь і довели на ділі, що честь, мужність і закон – девіз Національної гвардії, - наголосив генерал-майор Юрій Лебідь. - Ми розуміємо нашу відповідальність перед суспільством, перед нашими батьками, дітьми за наше майбутнє, тому бездоганне виконання кожним із вас своїх посадових обов'язків у пунктах постійної дислокації, в районі проведення АТО є основою, на якій будується наша незалежність, європейська та могутня українська держава».

Під час заходу Юлія Світлична передала найкращим військовослужбовцям Східного територіального управління Національної гвардії України (військових частин 3017 та 3005) державні нагороди та відзнаки ХОДА. 

Більше фото