Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласному фіналі конкурсу «Яскраві діти України» перемогла Поліна Пісарцова з Дергачів

В обласному фіналі конкурсу «Яскраві діти України» перемогла Поліна Пісарцова з Дергачів

Змагання юних вокалістів з усіх районів та міст Харківської області відбулись 10 жовтня в ХНАТОБі за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної.

Фінальним акордом обласного етапу конкурсу стало визначення переможців у трьох вікових категоріях та власника Гран-прі конкурсу. При голосуванні за переможця співпали думки професійного та дитячого журі. У результаті на національному відборі Харківщину представить 12-річна Поліна Пісарцова з Дергачів. Вона навчається в місцевій гімназії № 3 і займається вокалом з 6 років. Також Поліна грає на фортепіано та танцює.

«Але найбільше я люблю співати, - зізнається переможниця. - Для мене пісня – це право на самовираження. Це моя творчість та місток до людей. Завдяки музиці я висловлюю свої почуття та емоції. Звичайно, я дуже хотіла перемогти, були сподівання, проте я себе так налаштовувала, щоб не засмутитися. Зараз я дуже рада!».

Вітаючи Поліну з перемогою, голова ХОДА Юлія Світлична, яка очолила журі обласного фіналу конкурсу, побажала юній співачці перемогти в Києві та представити нашу країну на пісенному фестивалі SanremoJunior у Італії.

«Сьогодні ми побачили ще раз, наскільки наші діти талановиті. Сподіваюся, що кожен з тих, хто не здобув перемогу сьогодні, отримає її в наступних конкурсах», - сказала керівник області.

Юлія Світлична зізналася, що обирати переможця було дуже важко.

«За оцінками журі діти Харківщини показали найвищий клас. Це особливо приємно, адже в регіонах країни пройшло вже 6 фінальних конкурсів. Поліна - надзвичайно талановита дівчина, яка прославить Харківщину», - сказала голова ХОДА.

Під час нагородження фіналістів обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України» керівник області також вручила спеціальний приз від ХОДА наймолодшому учаснику вокальних змагань – 6-річному Андрію Сердюку з Куп’янська.

«Сьогодні це діти, але не забуваймо, що завтра до рук цих дітей перейде наша Україна, - підкреслив, вітаючи переможців, член журі конкурсу, Народний артист України Тарас Петриненко. - Від того, якими вони стануть, залежить наше майбутнє. Я впевнений: якщо діти присвятили себе музиці, вони вже ніколи не зможуть бути поганими».

Під час церемонії нагородження фіналістів засновник ГО «Яскраві діти України», народний депутат Ярослав Москаленко подякував керівнику ХОДА за організацію етапу в Харківській області. «Політики живуть від виборів до виборів, а державні люди живуть майбутнім своєї країни», - відзначив Ярослав Москаленко.

Народний депутат Ірина Луценко, яка брала участь в організації етапу змагань на Рівненщині та завітала на харківський фінал, звертаючись до учасників вокального свята, не стримувала емоцій: «Діти, ви неймовірні! Ви амбіційні, ви патріотичні, талановиті, впевнені в собі, сильні, справжні яскраві діти України. Українська пісня  - це код української нації. Кодуйте світ Україною. Показуйте всім, що Україна не тільки воює, Україна любить, Україна співає. Україна – надзвичайна країна. Творіть Україну у світі!».

Довідка. Лауреатами обласного фіналу конкурсу «Яскраві діти України» стали:

- у 1-й віковій категорії (від 6 до 9 років): Ангеліна Дмитрикова з Харкова (диплом 1 ступеня); Андрій Сердюк з м. Куп’янська (диплом 2 ступеня); Мар’яна Гамаль з Мереф’янської ОТГ (диплом 3 ступеня);

- у 2-й віковій категорії (від 10 до 12 років): Марія Краснощок з Харкова (диплом 1 ступеня); Єлизавета Носік з Нововодолазького району (диплом 2 ступеня); Сабіна Применко з Валківського району (диплом 3 ступеня);

- у 3-й віковій категорії (від 13 до 14 років): Анастасія Лоскот з Харкова (диплом 1 ступеня); Владислав Таран з Балаклійського району (диплом 2 ступеня); Олена Іващенко з м. Люботина (диплом 3 ступеня).

Більше фото

Дивитися повністю Обласний фінал конкурсу «Яскраві діти України»