Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Японія планує поставити обладнання для обласного військового госпіталю

Японія планує поставити обладнання для обласного військового госпіталю

Подальшу реалізацію на території регіону спільних проектів голова ХОДА Юлія Світлична обговорила із заступником голови місії, радником-міністром Посольства Японії в Україні Мічіо Харадою.

Вітаючи делегацію посольства Японії, Юлія Світлична зазначила, що керівництво ХОДА підтримує реалізацію в регіоні проектів у рамках Року Японії в Україні.

«Навесні ми висадили 40 сакур в одному з районів Харківської області. І мені приємно, що ще 80 сакур будуть висаджені в місті Харків, - сказала голова ХОДА. - Але ми не обмежуємося лише культурними проектами. В області успішно реалізований проект із енергозаміщення, проект із постачання обладнання до інституту протезування».

Керівник області зазначила, що Харківщина зацікавлена в реалізації подібних проектів, що сприяють зміцненню матеріальної бази та оснащенню новим обладнанням медичних установ, в яких проходять лікування та реабілітацію воїни АТО. У відповідь Мічіо Харада зазначив, що Японія готова реалізувати на території регіону новий проект.

«Це постачання обладнання в Харківський обласний госпіталь», - сказав заступник глави місії, радник-міністр Посольства Японії в Україні.

Також Юлія Світлична повідомила, що Харківська область готова брати участь у продовженні реалізації проекту з енергозаміщення та взяти участь у програмі Уряду Японії, що стосується сфери екології.

«Харківська область може ефективно реалізовувати ті проекти, які Японія впроваджує на території України», - підкреслила голова ХОДА.

Вона запропонувала представнику Посольства Японії в Україні розглянути варіанти реалізації програм у сфері освіти та науки - зокрема, можливості підвищення кваліфікації харківських викладачів і студентів - у тому числі з вишів, які готують фахівців у сфері IT.

«У нас є подібна ініціатива у сфері медицини: студенти, які зараз навчаються в Харківському медичному університеті, відвідують Японію та японський університет», - зазначив Мічіо Харада.

Він також повідомив, що під час візиту до Харківської області планує провести зустріч з представниками компаній, що працюють у сфері IT.

«Посольство Японії докладає максимальних зусиль для того, щоб поширити інформацію про Харківську область у нашій країні, - повідомив радник-міністр Посольства Японії в Україні. - У нас є пропозиція наступної весни запросити представників японських компаній до Харкова, щоб вони могли побачити, які можливості тут є».

Юлія Світлична запевнила Мічіо Хараду, що з боку ХОДА буде надано всю необхідну допомогу для підготовки такої зустрічі.

«Ми підготуємо всю необхідну інформацію та допоможемо зібрати представників бізнесу, в яких є зацікавленість у співпраці в тому напрямку, який буде цікавим нашим японським партнерам», - сказала керівник області.

У ході зустрічі Юлія Світлична запевнила Мічіо Хараду, що 12 жовтня візьме участь у висадці сакур у ЦПКіВ ім. Горького разом з Послом Японії в Україні Шігекі Сумі та залучить до цієї акції учасників АТО. Заступник глави місії, радник-міністр Посольства Японії в Україні, у свою чергу, запросив голову ХОДА також взяти участь у щорічному форумі, присвяченому гендерним питанням, який проходить в Японії.

Більше фото