Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У районах області проведуть додаткові інструктажі з безпечної експлуатації котелень

У районах області проведуть додаткові інструктажі з безпечної експлуатації котелень

5 жовтня заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко провів селекторну нараду, присвячену безпечній експлуатації об'єктів теплопостачання.

Євгеній Шахненко наголосив на відповідальності, яка лежить на керівниках структурних підрозділів ХОДА, главах РДА та керівництві міст обласного підпорядкування.

Свої доповіді про найбільш поширені порушення на об'єктах теплопостачання надали керівники ГУ Держпраці, інспекції Держенергонагляду та ГУ ДСНС України в Харківській області.

Так, за даними першого заступника начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Сергія Чабаня, в регіоні налічується 256 об'єктів теплопостачання. У 2017 році планові перевірки суб'єктів господарювання не проводилися через відповідний мораторій. Але, з досвіду попередніх перевірок, найбільш частими порушеннями на об'єктах теплопостачання є відсутність системи протипожежного захисту та зовнішнього протипожежного забезпечення, невідповідність правилам експлуатації електропроводки і відсутність шляхів евакуації.

Як зазначив заступник голови ХОДА, для забезпечення приписів пожежників та фахівців з охорони праці головам РДА та міст обласного підпорядкування необхідно провести відповідні наради.

«Доручаю директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку узагальнити всі озвучені службами контролю порушення, щоб голови РДА ще раз провели наради щодо безпечних умов експлуатації об'єктів теплопостачання», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також доручив підприємствам, які забезпечують теплопостачання в області, зосередити увагу на безпеці свого персоналу під час проходження опалювального сезону.

Крім того, Євгеній Шахненко нагадав головам РДА, що до 1 листопада котельні районів повинні бути забезпечені автономним резервним електропостачанням. Це питання залишається невирішеним в окремих котельнях на території Борівського, Великобурлуцького, Барвінківського, Дворічанського, Зміївського, Нововодолазького та Харківського районів. Особливу увагу також слід приділити правилам експлуатації топкових, які вбудовано в будівлі установ і організацій.