Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні працевлаштовано 75% випускників з числа дітей-сиріт

У регіоні працевлаштовано 75% випускників з числа дітей-сиріт

Про це повідомив заступник директора Департаменту науки й освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв.

За інформацією Володимира Ігнатьєва під час засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення, ще 16% випускників з числа сиріт та дітей, що позбавлені батьківської опіки, продовжили навчання, 9% не працевлаштовано з поважних причин.

Співголова комітету, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Печура відзначила, що, крім якісної та конкурентної освіти, ключовим питанням для успішної інтеграції до дорослого життя дітей цієї категорії є також наявність житла. Позитивним є функціонування обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт у м.Чугуєві на 30 місць.

У ході засідання його учасники розглянули низку інших питань, зокрема, говорили про можливість надання допомоги по частковому безробіттю підприємствам у період вимушеного тимчасового простою.

У своєму виступі заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих зазначив, що діючий порядок надання допомоги по частковому безробіттю є доволі ефективним і дозволяє підприємствам не скорочувати персонал.

«Така допомога надається підприємствам для виплати працівникам у разі втрати частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу без припинення трудових відносин, і нею можна та потрібно користуватися», - зауважив Анатолій Толстих.

З початку дії порядку Харківським обласним центром зайнятості надано допомогу 14 підприємствам області на суму 6,2 млн грн. Ще понад 1 млн грн може бути залучено до кінця року.