Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела прийом громадян у Краснокутському районі

Юлія Світлична провела прийом громадян у Краснокутському районі

30 вересня голова ХОДА знаходиться в районі з робочою поїздкою.

Під час візиту на Краснокутчину Юлія Світлична зустрілася з громадою та керівництвом району, а також відвідала ключові інфраструктурні об'єкти, на яких проводяться ремонтно-відновлювальні роботи. Одним з перших пунктів у програмі робочої поїздки керівника області став прийом громадян. Багато хто з тих, що прийшли на прийом, зверталися до Юлії Світличної з проханнями та пропозиціями стосовно розвитку району.

Так, житель села Пархомівка Олександр Ахтирченко попросив голову ХОДА сприяти виділенню коштів на ремонт дороги до села Павлівка.

«За рахунок нашого господарства ми в минулому році десь 20 - 25 КамАЗів щебеню засипали на неї - що можна було, але потрібні більш серйозні роботи. Цією дорогою здійснюється підвезення дітей до школи, ну й Пархомівка - це ж візитна картка Харківської області», - сказав Олександр Ахтирченко.

Юлія Світлична зазначила, що про проблему знає: дорогу капітально не ремонтували понад 20 років.

«Зараз збільшилося фінансування, яке ми можемо спрямовувати на ремонти доріг - область отримує 50% від перевиконання надходжень митних платежів. Це ініціатива Президента України, яку впровадив Кабінет міністрів України. Звичайно, капітально відремонтувати цю дорогу в цьому році ми вже не зможемо - сезон закінчується, але я прошу керівництво Служби автомобільних доріг у Харківській області зараз приділити увагу дорозі, упорядкувати її і зробити безпечним проїзд, а також підготувати необхідну документацію для внесення цієї дороги в план щодо фінансування ремонту на наступний рік. Думаю, ми цю дорогу в наступному році зробимо», - сказала голова ХОДА.

З питання, що стосується ремонту дороги, до Юлії Світличної також звернулася Козіївський сільський голова Ірина Карабут - вона попросила керівника області сприяти виділенню коштів на ремонт дороги в селі Городнє.

«Хочу сказати вам велике спасибі за ремонт дороги до нашого села. Я не знаю, скільки років вона не ремонтувалася, всі жителі просто в шоці від того, яка тепер прекрасна дорога, - сказала Ірина Карабут. - Я вирішила, що раз є результат, піду до вас на прийом ще раз».

Голова ХОДА дала доручення керівникам Краснокутської РДА та САД у Харківській області відпрацювати варіанти вирішення порушеного питання.

Також до керівника облдержадміністрації звернулася директор Колонтаївській ЗОШ Тетяна Катасонова. Вона подякувала Юлії Світличній за сприяння виділенню цього року коштів на капітальний ремонт даху двох корпусів школи.

«Спасибі, що ви опікуєтеся питаннями освіти. Ви бачите майбутнє в дітях і все робите для них. Уже скоро ми будемо з дахом, ще в нас стоять енергоощадні вікна в їдальні та нові двері будуть. Я давно працюю в школі, але такої підтримки від держави ніколи не бачила», - сказала Тетяна Катасонова.

Голова ХОДА зазначила, що державна підтримка сфери освіти дійсно збільшилася.

«За це велика подяка Президенту України. Фінансова децентралізація наповнює бюджети, коштом цього ми можемо ремонтувати школи, ремонтувати дороги. Кожну сільську школу повинно бути забезпечено всім необхідним так само, як і міську, адже діти скрізь однакові й у всіх них повинна бути можливість отримати хорошу освіту. Цього року 4 школи Краснокутського району виграли обласний конкурс міні-проектів. У школи району завезуть 7 нових кабінетів, буде закуплено 2 нових автобуси», - повідомила Юлія Світлична.

Громадяни, що прийшли на прийом голови ХОДА, також зверталися до керівника області з питаннями про сприяння виділенню матеріальної допомоги на лікування, вирішенню земельних питань і так далі. Рішення всіх порушених питань Юлія Світлична взяла під особистий контроль.

Більше фото