Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася зі збірною командою України з синхронного плавання

Юлія Світлична зустрілася зі збірною командою України з синхронного плавання

Голова ХОДА привітала спортсменок з успішним виступом на чемпіонаті світу в Будапешті, де харків'янки завоювали три комплекти бронзових і комплект срібних медалей.

А також передала державну нагороду лідеру збірної - Анні Волошиній.

Під час невеликої перерви в щільному тренувальному графіку збірна України з синхронного плавання зібралася на своїй «домашній базі» - у спорткомплексі «Локомотив» у Харкові.

«У вас був дуже напружений і складний робочий графік, але ви з ним впоралися на «відмінно». Прекрасно проведений сезон дає всім нам ще один привід пишатися своєю легендарною командою, яка повністю складається з харків'янок», - привітала спортсменок керівник облдержадміністрації Юлія Світлична.

Вона зазначила, що збірна з синхронного плавання - одна зі спортивних візитних карток Харківської області. Голова ХОДА підкреслила: спортсмени завжди можуть розраховувати на підтримку керівництва області - і в хвилини перемог, і у важкі часи.

«Життя показало, що ви нас не покинули у важкий момент, - підкреслила тренер збірної України Світлана Саідова. - Величезне вам за це спасибі. Ви - це люди іншого, нового покоління. Я сподіваюся, що ви - людина нашого майбутнього, майбутнього нашої країни».

Під час зустрічі Юлія Світлична за дорученням Президента України передала лідеру збірної - Анні Волошиній - орден «За заслуги» ІІІ ступеня. Нагороду Анна отримала відповідно до Указу Президента, підписаного 24 серпня 2017 року.

«Я впевнена, що це не остання нагорода для нашої збірної, тому що трудовий шлях завжди оцінюється, - підкреслила керівник області. - Ви досягаєте добрих результатів, тому що вірите в себе, тому що ви - одна сім'я, ви боретеся, незважаючи ні на що».

Анна Волошина зазначила, що нагородою зобов'язана своїй команді та тренерам.

«Я шалено щаслива й дуже вдячна вам за вашу підтримку. Нагороду я брала просто тремтячими руками. Скільки людей стоять за мною, скільки праці було вкладено... Спасибі величезне за те, що ви просуваєте наш вид спорту, ніколи не забуваєте», - сказала спортсменка.

Юлія Світлична підкреслила, що підтримка спорту є одним із пріоритетних напрямків роботи керівництва області.

«Ми збільшуємо підтримку професійного спорту. Зараз упорядковуємо спортшколу «ХТЗ», яка не бачила ремонту 30 або 40 років. За два роки зробили дах, ремонт у приміщеннях, закупили обладнання. Приділяємо увагу перспективній молоді. Розвиваємо масовий спорт - з цією метою зараз створюємо спортивні майданчики зі штучним покриттям у кожному районі області... Безумовно, ми підключаємо до цієї роботи й небайдужих людей, які готові підтримувати спорт», - сказала голова ХОДА.

Більше фото