Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області презентували Стратегію розвитку системи МВС до 2020 року

У Харківській області презентували Стратегію розвитку системи МВС до 2020 року

У заході, який відбувся в Харківському національному університеті внутрішніх справ, взяли участь голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас і керівник ХОДА Юлія Світлична.

Наш регіон став одним із перших у країні, де проводять презентацію Стратегії, розробленої Міністерством внутрішніх справ спільно з міжнародними партнерами.

«Дуже важливо почати презентацію Стратегії саме з Харківської області. Адже разом з Міністерством внутрішніх справ ми пройшли серйозне бойове хрещення, забезпечивши спокій на території регіону, - підкреслила Юлія Світлична, звертаючись до учасників заходу. - Ми продовжуємо забезпечувати безпеку в області. Проводимо тут масові заходи міжнародного масштабу, про які не могли мріяти навіть у 2015 році».

Голова ХОДА підкреслила: такого результату вдалося досягти завдяки організованій та згуртованій роботі ХОДА й усіх силових відомств регіону - Національної поліції, СБУ, прокуратури. Юлія Світлична привітала в Харкові міжнародних партнерів, зазначивши, що як регіон, так і вся країна постійно відчувають їх підтримку.

«Нещодавно ми приймали в Харкові міжнародний економічний форум, на який зібралися 15 послів, делегації з 30 країн світу - близько 500 учасників. І тут, на сході країни, в 40 км від кордону з Російською Федерацією, ми говорили про безпеку, про інвестиції, про майбутнє. І я впевнена, що з такою новою генерацією, яка сьогодні присутня на презентації цієї Стратегії, з тим бажанням творити та розбудовувати державу, у нас все вийде», - сказала керівник області.

Кястутіс Ланчінскас зазначив, що експерти місії брали активну участь у розробці проекту Стратегії розвитку системи МВС до 2020 року.

«Ми зуміли надати вам досвід 28 країн, - сказав Кястутіс Ланчінскас. - Спільна робота з представниками Міністерства внутрішніх справ дала хороший результат. Документ, на мою думку, дуже об'ємний. На реалізацію того, що ви плануєте зробити за два роки, за нашими європейськими мірками, треба було б 10 років. І це дуже радує, тому що Україна розвивається дуже швидко».

Глава КМЄС в Україні також позитивно оцінив підхід МВС до обговорення Стратегії, а саме - відкриття документа для загального доступу.

«Це важливо, тому що, якщо ми говоримо про впровадження Стратегії в життя, потрібно, щоб її всі зрозуміли, щоб усі повірили. А, щоб повірити, потрібно, щоб усі брали участь у дискусіях. Ми можемо поділитися досвідом, розповісти про свої помилки, але ми приїхали й поїдемо, а вам жити тут. І це важливо, що Міністерство внутрішніх справ і Харківська область це розуміють і беруть відповідальність на себе, думають про майбутнє», - сказав Кястутіс Ланчінскас.

Більше фото