Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжрегіональне співробітництво Харківщини та Великопольського воєводства розширюватиметься

Міжрегіональне співробітництво Харківщини та Великопольського воєводства розширюватиметься

Про це домовилися в ході зустрічі голова ХОДА Юлія Світлична та голова Сеймику Великопольського воєводства Республіки Польща Зофія Шальчик.

Делегація Великопольського воєводства Республіки Польща прибула на Харківщину для участі в Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Вітаючи представників воєводства в Харківській області, Юлія Світлична відзначила, що цього року наші регіони відзначають 15-річчя встановлення побратимських відносин.

«Мені дуже приємно, що наші стосунки набирають нових обертів, - сказала голова ХОДА. - Ми з вами дивимося вперед, окреслюємо ті сфери й ті напрямки, у яких можемо бути корисними один для одного. Зовнішньоторговельний оборот між нашими двома країнами за останній рік зріс майже на 20 %, але ми можемо ще активізувати нашу економічну співпрацю, а також поглибити соціальні та культурні зв’язки».

Зофія Шальчик підкреслила, що Харківська область та Великопольське воєводство мають значні перспективи для розширення співпраці у сфері самоврядування й культури.

«Але особливо нас цікавить створення умов для економічної співпраці, - відзначила голова Сеймику Великопольського воєводства. – Це і є метою нашої зустрічі. У Харківської області дуже активний керівник, ви багато зробили для розвитку свого регіону. Сподіваюся, що під час перебування на цьому форумі ми окреслимо конкретні справи».

Також сторони обговорили співпрацю в напрямку впровадження в Харківській області реформи децентралізації.

«Дякую за ту підтримку, яку ми відчуваємо з боку Польщі в плані надання консультативної допомоги у реалізації реформ, - сказала Юлія Світлична - Ваш досвід для нас неоціненний. Безумовно, плідні стосунки між нашими регіонами дають нам змогу більш ефективно та більш мобільно застосовувати цей досвід у житті».

Більше фото