Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щомісяця «Інватаксі» виконує 450 заявок

Щомісяця «Інватаксі» виконує 450 заявок

Відбулось засідання обласного комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Зокрема, у ході заходу було проаналізовано роботу спеціалізованої транспортної послуги «Інватаксі» з перевезення осіб, що пересуваються на інвалідних візках.

«Ця служба функціонує з 2008 року, на сьогодні у базі даних «Інватаксі» налічується 769 клієнтів. За весь період роботи транспортної послуги диспетчерською службою виконано понад 28 тисяч заявок, щомісячно приймається і виконується в середньому до 450 заявок», - було зазначено у ході засідання.

Члени комітету доступності запропонували розглянути питання стосовно того, щоб послуга «Інватаксі» поширювалася й на гостей міста Харків, що прибули для лікування, відпочинку, участі в спортивних та інших заходах.

Окрім того, у ході заходу було розглянуто питання стосовно облаштування навчальних закладів області засобами безперешкодного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Окрему увагу було приділено доступності спеціалізованих навчальних закладів для осіб з вадами слуху.

Ще однією темою для розмови став стан доступності об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.