Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлювальні роботи в Балаклії планують завершити до кінця місяця

Відновлювальні роботи в Балаклії планують завершити до кінця місяця

Переважну більшість капітальних робіт уже виконано, зараз будівельники завершують монтаж вхідних дверей у квартири та допрацьовують нюанси, які залишилися. Також триває процес встановлення індивідуального опалення в будинках на вул. Арсенальній. Тут уже встановили 240 котлів із 370.

«У цілому аварійно-відновлювальні роботи завершуються, у тому числі й на додаткових об’єктах, - відзначає голова Балаклійської РДА Степан Масельський. - На сьогодні встановлені всі вікна, повністю відремонтовані покрівлі. Залишаються незначні допрацювання, які на життя людей не впливають. Я сподіваюся, що в цьому місяці вже всі роботи будуть завершені, будівельники вже закінчують роботи по встановленню вхідних дверей у квартири. Ця робота трохи затягнулася по технічним причинам, адже знадобився час для їх виготовлення».

Жителька селища Нафтовиків Олена Губенко розповідає: всі роботи, які необхідно було провести в її помешканні, вже виконані.

«Від вибухів у квартирі повністю повибивало вікна. Така ж ситуація була й у сусідів, - розказала Олена Губенко. – Нам вставили всі вікна, замінили двері у під’їзд. Навіть дорогу відремонтували, що поряд із будинком».

Жителька дому по вулиці Харківській Ганна Писаренко розповідає: внаслідок надзвичайної ситуації її дім став повністю непридатним до проживання - був повністю зруйнований дах, побиті вікна та двері, зруйновані стіни, впала стеля.

«Нам відремонтували дах, старий будинок обложили піноблоком, зараз проводяться внутрішні роботи. Будуть робитися відмостки. Ми задоволені, що нас не залишили», - розповіла Ганна Писаренко.

За інформацією Степана Масельського, у ході відновлювальних робіт у Балаклії було замінено 52 100 кв. м покрівель, вставлено 7,5 тис. вікон, 625 дверей. У 9 багатоквартирних будинках провели капітальний ремонт з укріпленням фундаментів та стін. 

Стосовно приватного сектору, на ремонт будинків було спрямовано будматеріали, надані у якості гуманітарної допомоги, та благодійні кошти. Зокрема, 4,8 млн грн на заміну вікон та дверей у 448 будинках виділило ПАТ «Укргазвидобування». 

«Сьогодні головним завданням для нас є переведення мешканців вулиці Арсенальної на індивідуальне опалення, оскільки котельня, яка була зруйнована внаслідок НС, не підлягає відновленню. Ми зараз займаємося цим питання. Вже встановлено 240 котлів, з них готові до експлуатації 229. Всього потрібно встановити 370 котлів», - сказав Степан Масельський.

Нагадаємо, глава ХОДА Юлія Світлична поставила перед будівельними організаціями задачу закінчити роботи на об'єктах соціальної сфери і в житловому секторі до початку опалювального сезону.