Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили допомогти у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту

Михайла Черняка просили допомогти у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту

13 вересня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися до заступника голови ХОДА в основному з проханнями сприяти у виділенні коштів на лікування. Михайло Черняк запевнив, що всі звернення розгляне профільна комісія. Тим, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Мешканка Харкова, що має порушення опорно-рухової системи, просила забезпечити її безкоштовною путівкою для санаторно-курортного лікування.

«Пацієнтам із такими медичними показниками, як у вас, належить проходити лікування в спеціалізованих санаторно-курортних установах. Такі путівки виділяє Міністерство охорони здоров'я України, і їх кількість обмежена. Але ми спробуємо допомогти вам цього року на місцевому рівні, а також пропонуємо пройти необхідне медичне обстеження», - сказав Михайло Черняк.

Ще три звернення стосувалися питань оформлення субсидій для сплати комунальних послуг у опалювальний сезон. Заступник голови ХОДА пообіцяв розібратися в кожній ситуації окремо та доручив вирішення питань керівництву Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Жителі області зверталися до Михайла Черняка й з таких питань, як оформлення соціальної допомоги на дітей, встановлення опіки над онукою тощо. Ліквідатор аварії на ЧАЕС просив про уточнення та перегляд даних про заробітну плату за період роботи в зоні відчуження. Харків'янка, дитині якої, на її думку, поставили неправильний діагноз, просила про перегляд рішення лікарів.

За необхідністю, всі заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду. Вирішення порушених у ході прийому питань Михайло Черняк взяв під особистий контроль.