Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Богодухівській опорній школі провели капремонт та встановили сучасні кабінети природничих наук

У Богодухівській опорній школі провели капремонт та встановили сучасні кабінети природничих наук

Цього року в двох школах району замінили покрівлі та провели капітальне оновлення. За останні два роки в навчальних закладах Богодухівщини замінили більше 1000 вікон. Для підвозу учнів придбали 6 шкільних автобусів.

Так, коштом обласного бюджету цього року було замінено покрівлю в Богодухівській  ЗОШ №2.

«За два роки нам вдалося повністю замінити вікна на енергозберігаючі, а цього року - ще й частково замінити систему опалення в початковій школі», - розповіла директор школи Тамара Ємельяненко.

Також школа отримала нові меблі для початкових класів. Оскільки заклад бере участь у пілотному проекті впровадження нових стандартів навчання, перші класи були відповідно обладнані - в них облаштовані ігрові зони, оновлено матеріальну базу, встановлено мультимедійне обладнання.

Мультимедійне обладнання та меблі заклад отримав і для облаштування сучасних кабінетів фізики, хімії та біології. Ще один кабінет фізики тут було обладнано торік за кошти обласного бюджету.

За словами вчителів, нові класи значно полегшують роботу педагогів, а головне - викликають в учнів інтерес до предметів.

«Завдяки мультимедійному обладнанню, діти відразу бачать результат у будь-яких дослідах. Це скорочує час, який вчитель витрачає на пояснення. Програма, якою ми користуємося, може працювати на смартфонах. Тобто діти можуть завантажити її та працювати разом із вчителем на своїх гаджетах. Усе це викликає цікавість і бажання навчатися», - говорить вчитель фізики Тетяна Остахова.

Ремонти та оновлення техніки були проведені також у Богодухівському ліцеї №3.

«Декілька років ми мали проблеми з покрівлею - дах протікав. Цього року з обласного бюджету було виділені кошти на ремонт покрівлі.  Також ми утеплили дах. У минулому році за кошти державного, обласного та районного бюджетів ми повністю замінили вікна на енергозберігаючі. Тепер взимку діти навчатимуться у теплі, а ми зможемо економити кошти на опаленні», - розповіла директор ліцею Ольга Рубаник.

Також у закладі відремонтували водопровідну та каналізаційну системи, а до нового навчального року закупили техніку для харчоблоку - електричну плиту та морозильну камеру. Для котельні придбали два енергозберігаючі котли.

Комп’ютерну техніку в ліцеї №3 також оновлюють: до нового навчального року заклад отримав 11 комп’ютерів.

За словами голови Богодухівської РДА Володимира Шарова, загалом в цьому році школи району отримали 70 нових ноутбуків, 23 комп’ютери, 4 мультимедійні установки.

«За підтримки обласного керівництва, нам вдалося повністю забезпечити школи району сучасною комп’ютерною технікою, - підкреслив голова РДА. - Це стосується і покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів взагалі. За два остання роки район отримав значні кошти на освіту. Ми замінили більше тисячі вікон на енергозберігаючі. Придбали 5 автобусів, по шостому зараз проходять  тендерні процедури, його отримає 1-а гімназія. Такої уваги до освіти з боку держави та керівництва області ми ще ніколи не відчували».

Крім того, за словами Володимира Шарова, кошти на освіту є і в районному бюджеті - завдяки успішній фінансовій децентралізації.

«Ще два роки тому ми мали заборгованості із заробітної плати вчителям. Зараз ми бачимо результати реформи: в бюджеті є кошти, які ми можемо направляти на розвиток. В першу чергу спрямовуємо ресурси на заклади освіти й охорони здоров’я», - розповів голова РДА.

Довідка. У 2017 році капітальні ремонти були проведені в 170 школах Харківщини – це вдвічі більше, ніж торік. У рамках обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014-2018 роки у 2017 році з обласного бюджету було виділено кошти на оснащення сучасним обладнанням 104 навчальних кабінетів хімії, біології, фізики, географії та математики та меблями для них. З державного бюджету виділено кошти для придбання 52 кабінетів фізики, хімії, біології для опорних закладів. Також у 2017 році планується збільшити автопарк шкільних автобусів області на 17 одиниць.

Більше фото