Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів зустріч із делегацією США

Марк Беккер провів зустріч із делегацією США

8 вересня заступник голови ХОДА з главою компанії Crowdfund Capital Advisors Джейсоном Бестом обговорили можливості впровадження краудфандінговіх проектів на території Харківської області.

Також на зустрічі були присутні представники Посольства США в Україні.

Марк Беккер ознайомив американську сторону з cоціально-економічною ситуацією в Харківській області та результатами двостороннього економічного співробітництва.

«Наш зовнішньоторговельний оборот із США за 2016 рік склав понад 72 млн дол., цього року - вже майже 41,5 млн. Це на 10%, ніж за аналогічний період 2016-го, - навів дані Марк Беккер. - Великі промислові підприємства Харківської області, наприклад, такі як «Турбоатом», дуже активно працюють з американськими партнерами. Зокрема, планується підписання нових контрактів».

У свою чергу глава Crowdfund Capital Advisors Джейсон Бест презентував діяльність компанії, зазначивши, що процес краудфандінга полягає в тому, що певна група людей добровільно бере участь у фінансуванні різних видів бізнесу й таким чином, за рахунок невеликих приватних інвестицій, бізнес отримує можливість для подальшого розвитку.

«Це нова концепція в усьому світі, вона існує близько 5 років. Незважаючи на це за допомогою системи краудфандінга в 2016 році по всьому світу було зібрано 300 млрд дол. для розвитку різних видів бізнесу, - сказав Джейсон Бест. - Є 4 види краудфандінга: пожертвування, винагорода, краудфандінг, що заснований на боргових зобов'язаннях або акціях».

За словами Джейсона Беста, в США кожен інвестор у середньому вносить тисячу доларів у розвиток бізнесу, середня інвестиція на людину в Великобританії складає 2,5 тисячі доларів. Згідно з дослідженням, компанії, які беруть участь у цій системі, збільшили прибутки в середньому на 25%. Оскільки отримали достатньо фінансів і мають можливість розвиватися.

Марк Беккер зазначив, що в Харківській області налічується близько 20 тисяч малих і середніх підприємств. І понад 136 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності.

 «Це той пласт, досить серйозний і потужний, який можна розвивати в тримільйонній області. Якраз на цьому напрямку можна було б зосередити наші перші спільні зусилля. У нас є програми розвитку малого та середнього бізнесу на обласному рівні. Ми підтримуємо, в тому числі й фінансово, певні програми. Безумовно, було б цікаво використовувати систему краудфандінга - для того, щоб розвивати малий і середній бізнес ще результативніше, - сказав Марк Беккер. - Департаментом по підвищенню конкурентоспроможності регіону ХОДА створюється певна електронна платформа, де вказані програми, які діють для бізнесу, та компанії, які беруть участь у тих чи інших проектах. Ця платформа також може стати інструментом для подальшої співпраці».

Марк Беккер також запросив Джейсона Беста взяти участь у Міжнародному економічному форумі, який пройде в Харкові 22 вересня. Він зазначив, що однією з ключових тем форуму стане залучення інвестицій, у тому числі - й за допомогою системи краундфандінга.