Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мерефі відкрили реконструйовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини

У Мерефі відкрили реконструйовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини

У заході взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Урочистості відбулися 8 вересня. Михайло Черняк відзначив, що ремонтні роботи в амбулаторії загальної практики сімейної медицини центру первинної медико-санітарної допомоги м. Мерефа Харківського району, проведені якісно. Тепер 25 тисяч жителів району зможуть отримати необхідну медичну допомогу не в приміщенні Центральної райлікарні, а в окремій будівлі амбулаторії.

«Сьогоднішня подія є знаковою, адже в рамках реформи особлива увага приділяється первинній ланці медицини. Нещодавно Харківську область відвідував президент України Петро Порошенко. Він зазначив, що в пріоритеті розвиток сільської медицини. Так, з держбюджету для будівництва нових амбулаторій буде виділено близько 4 млрд грн. Частину коштів буде направлено в наш регіон», - сказав Михайло Черняк.

За даними начальника відділу охорони здоров'я Харківської РДА Юрія Шматько, всього в районі налічується 6 центрів первинної медико-санітарної допомоги.

«Ремонт в Мереф'янському центрі розпочато в минулому році. На сьогодні проведено капітальний ремонт приміщення, яке раніше знаходилося в жахливому стані. Ми замінили покрівлю та комунікації. Також амбулаторія отримала нове обладнання: ваги кардіографи, комп'ютерну апаратуру і офісні меблі», - зазначив Юрій Шматько.

Окрім того в Харківській РДА повідомили, що на капітальний ремонт і обладнання з районного бюджету було виділено близько 1 млн грн.

Крім того, Михайло Черняк також ознайомився з діяльністю та ходом ремонтних робіт в КЗОЗ «Мереф'янська Центральна районна лікарня». Тут триває капітальний ремонт будівлі моргу, готується до відкриття кабінет комп'ютерної діагностики.