Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 15 вересня всі об’єкти області повинні бути технічно готовими до опалювального сезону

До 15 вересня всі об’єкти області повинні бути технічно готовими до опалювального сезону

7 вересня заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко взяв участь у селекторній нараді Мінрегіонрозвитку України щодо підготовки до опалювального сезону.

Так за даними Євгенія Шахненка, станом на 1 вересня житловий фонд області підготовлений до зими на 82,2%, водопровідно-каналізаційне господарство - на 91%, дошкільні та шкільні заклади - на 100%, заклади охорони здоров’я - на 80%.

«Паливно-енергетичний комплекс не визиває у нас сумнівів. Зміївська ТЕС має запаси вугілля - 108 тисяч тонн, інші паливо-енергетичні підприємства Харківщини також готові до зими», - проінформував представників Міністерства Євгеній Шахненко.

У свою чергу заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк відзначив, що наразі Харківська область є лідером в Україні по роботі зі Світовим банком.

«Планую найближчим часом візит до Харківщини. Там розпочалося виконання проекту зі сміттєпереробки. Я думаю, що Харків буде першим містом із таким сучасним комплексом», - зауважив Едуард Кругляк.

Щодо підготовки до зими, заступник міністра наголосив, що до 15 вересня всі об’єкти в країні повинні мати 100% готовність, відповідні акти та паспорти. Також до цього часу комунальники повинні розпочати роботи із заповнення теплових мереж.

Окрім того, у ході селектору директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Хоцянівська у своєму докладі щодо рівня розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ з початку поточного року, відзначила високий рівень сплати, який  показала Харківська область.