Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийом до Марка Беккера звернувся розробник інноваційних електродвигунів

На прийом до Марка Беккера звернувся розробник інноваційних електродвигунів

6 вересня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Більшість звернень жителів області стосувалися оформлення прав власності на земельні ділянки, а саме - затвердження в обласному ГУ Держгеокадастру проектів землеустрою ділянок для ведення особистого сільського господарства.

З такими питаннями звернулися мешканці Харківського та Дергачівського районів. Про порядок подачі документів і необхідність усунення зауважень технічного характеру заявникам розповів начальник юридичного управління ГУ Держгеокадастру в Харківській області Валерій Даугуль.

З питанням про можливість розміщення в Харківській області підприємства, що випускає інноваційні електродвигуни, звернувся житель Донецької області. За його словами, підприємство може виробляти як нові зразки продукції, так і займатися модернізацією асинхронних електродвигунів. Розробник інноваційних технологій упевнений, що його двигуни дозволять знизити викиди в атмосферу забруднюючих речовин, приведуть до економії електроенергії та сприятимуть залученню інвестицій.

«При модернізації двигунів економія електроенергії становить від 15 до 50%. Ми вперше в світі зробили електромобіль на мотор-колесах. Двомісний автомобіль сертифікований і зараз проходить випробування. Також можемо запропонувати випуск нових електродвигунів для трамваїв, тролейбусів, електровозів, організувати виробництво з переобладнання автобусів у електробуси», - розповів про можливості підприємства заявник.

Марк Беккер пообіцяв розглянути дану пропозицію й дав доручення вивчити питання представникам Управління розвитку промисловості ХОДА.

Вирішення всіх питань, що були озвучені в ході прийому, Марк Беккер взяв під особистий контроль.