Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині започаткували День шани воїнів та волонтерів АТО

На Харківщині започаткували День шани воїнів та волонтерів АТО

Ініціативу громадських організацій підтримали в ХОДА.

26 серпня вперше в Україні в Харкові пройшов День шани воїнів та волонтерів АТО.

«Ми хочемо, щоб у цей день вся Україна шанувала та пам’ятала всіх тих, хто робить нашу землю вільною та незалежною», - відзначила одна з організаторів заходу, волонтер та радник голови ХОДА Ярина Чаговець.

Ініціатива проведення Дня шани належить Громадській організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Харківській області», до складу якого входять представники майже всіх волонтерських організацій, воїни ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, добробатів, прикордонники тощо.

Захід розпочався з покладання квітів на Алеї слави на 18-му кладовищі, де поховані загиблі воїни. Після цього відбувся мітинг біля пам’ятника Тарасу Шевченку за участі представників різних регіонів України. Від імені голови ХОДА Юлії Світличної учасників мітингу привітав її заступник Михайло Черняк. Він передав усім волонтерам та бійцям АТО вітання з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України.

«День шани воїнів та волонтерів АТО, безумовно, має стати традиційним. Адже найцінніший ресурс нашої держави – це люди. І воїни антитерористичної операції та волонтери є елітою патріотично налаштованих людей, які роблять свою справу чесно, відверто та мужньо. Завдяки тому, що ви вже зробили та продовжуєте робити сьогодні, наша держава змінюється та стає міцнішою. Розбудова держави починається з кожного з нас. Упевнений, що перемога на всіх фронтах, на яких ми воюємо сьогодні, буде за нами», - сказав заступник голови ХОДА.

Голова Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Харківській області Олег Головко наголосив, що, вшановуючи пам’ять тих, хто загинув, необхідно збудувати ту державу, про яку вони мріяли.

Однією з центральних подій Дня шани воїнів та волонтерів АТО стала презентація Прапора єдності, який було зшито зі стягів усіх підрозділів, які беруть або брали з 2014 року участь в АТО, а також волонтерських організацій Харківщини.

«Цей прапор дуже великий, і він стане більше, - наголосила Ярина Чаговець. - Сьогодні його буде передано спочатку до міста Києва, там до нього долучать прапори місцевих волонтерських організацій та батальйонів. Цей прапор буде передаватися по всім містам України, доки не стане єдиним прапором усіх організацій та всіх військових, що воюють на Донбасі. 14 жовтня ми представимо це знамено на найбільшій площі в Європі – площі Свободи в Харкові».

Прапор єдності учасники заходу розгорнули на вул. Сумській і після освячення стяга єпископом Харківським і Богодухівським Митрофаном урочистою ходою пронесли до площі Свободи.