Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ірина Деха встановила рекорд Всесвітньої універсіади

Ірина Деха встановила рекорд Всесвітньої універсіади

Харківська важкоатлетка перемогла на змаганнях, які в ці дні проходять у китайському Тайбеї.

Ірині, яка представляє Харківську державну академію фізичної культури, не було рівних у ваговій категорії до 90кг. За сумою двоборства вона підняла 246кг, що стало новим рекордом Універсіади. Минулий рекорд, який у 2013 році встановила спортсменка з Тайбея Чі Лін Яо, харків’янка перевершила на 8кг. Крім того, її результати у ривку – 111кг та у поштовху - 130кг також стали рекордами всесвітніх універсіад.

Друге місце в цій ваговій категорії за сумою двоборства посіла росіянка Діана Мстієва. Її результат Ірина перевершила на 4кг, а результат бронзової призерки Ло Інь Юань з Тайбея - на 11кг.

Медаль Ірини стала другою, яку здобули харківські студенти на цій Універсіаді. В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА нагадують, що раніше срібним призером у командних змаганнях зі спортивної гімнастики став Владислав Грико.

«Також варто зазначити виступ на цій Універсіаді харківської легкоатлетки Марини Килипко, - розповідають в Управлінні. - Вона була близькою до медалі у секторі для стрибків з жердиною. У фіналі відразу чотири спортсменки, у тому числі й Марина, стрибнули на 4.40м. Але за кількістю спроб харків’янка поступилася своїм суперницям та посіла четверте місце. Перемогу в цьому виді здобула Ірина Жук з Білорусі».

Загалом на цій Універсіаді, яка з 19 по 30 серпня проходить в Тайбеї, українські студенти-спортсмени вже завоювали 10 золотих, 9 срібних та 9 бронзових нагород і посідають сьоме місце в медальному заліку, де на цей час у лідерах з 30-ма золотими нагородами - збірна Японії.