Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Безстрашні мурахи» з Харківщини вибороли 5 з 10 кубків гри «Джура»

«Безстрашні мурахи» з Харківщини вибороли 5 з 10 кубків гри «Джура»

24 серпня на майданчику біля ХНАТОБу відбулося урочисте закриття ІІІ Всеукраїнського етапу військово-патріотичної гри «Джура - 2017: Слобідська Січ».

Від імені очільника області Юлії Світличної учасників гри привітав заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

«Вітаю вас, друзі, із завершенням ІІІ Всеукраїнського етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), - звернувся до присутніх Анатолій Бабічев. - Дуже приємно, що понад 200 юних джур завітали до Харківської області. Я впевнений, що про цей візит у вас залишаться приємні спогади. Вітаю вас з найголовнішим державним святом – Днем Незалежності України! Нехай перемоги у цій грі допоможуть вам у майбутніх життєвих перемогах! Миру нам! Слава Україні!».

У свою чергу, головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Анатолій Грива відзначив співорганізаторів гри. За плідну співпрацю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок в організацію та проведення ІІІ Всеукраїнського етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») міністерські подяки отримали начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко та заступник директора Департаменту науки і освіти, начальник Управління освіти і науки ХОДА Володимир Ігнатьєв.

«Зичу майбутньому господарю фінального етапу гри підхопити естафету у Харківщини і в наступному році провести гру також зразково», - сказав Анатолій Грива.

Керівник команди з Нововодолазького району «Безстрашні мурахи», яка представляла Харківщину, Сергій Тиндик радіє результату – 5 виграних кубків з 10. Він говорить, що гру побудовано так, що одного переможця не існує – перемогли всі, але виступ «Безстрашних мурах», безперечно, можна назвати успішним.

«У нашій команді - 8 учасників. Ось їхні імена: ройовий Олексій Кулик – учень 10 кл., Костянтин Нетецький – 11 кл., Володимир Буклей -11 кл., Ярослав Петришин – 10 кл., Анастасія Анацька – 11 кл., Яна Янковська – 10 кл., Уляна Мандрика – 9 кл., Олександра Ляшенко – 9 кл. Виховники: вчителі Роман Курило, Олег Руденко», - представив свою команду Сергій Тиндик.

Ройовий команди «Безстрашні мурахи» Олексій Кулик впевнений, що перемогти у багатьох дисциплінах вдалося завдяки допомозі керівників, вірі в себе і в перемогу.

Так, команда з Харківщини виборола призові місця у таких дисциплінах як стрільба з пневматичної зброї, подолання туристичної смуги перешкод, «ватра» – творчо мистецький звіт рою, «відун» – історичний конкурс і «квест» – пошуковий краєзнавчий конкурс. Також юні патріоти змагалися у таких конкурсах як «таборування», рятівник – медична допомога та стройова підготовка.

Окрім того, учасники гри з різних куточків України ознайомилися з Харківською областю – було проведено численні екскурсії.

Гра «Джура – 2018» почнеться вже з 1 вересня.