Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава ХОДА провела зустріч з послами Сербії та Македонії

Глава ХОДА провела зустріч з послами Сербії та Македонії

Юлія Світлична обговорила з Раде Булатовичем і Столе Змейкоскі перспективи подальшої співпраці між Харківською областю і цими європейськими республіками, зокрема - розширення двосторонніх бізнес-контактів.

Керівник області розповіла про успіхи харківської промисловості, відзначивши зростання обсягів виробництва та відродження низки важливих підприємств регіону.

«Цього вдалося досягти завдяки успішній диверсифікації ринків збуту. Над цим активно працювали самі підприємства. У нашої промисловості є підтримка обласної адміністрації та державної влади. Всі включилися в роботу, і як результат - промисловість зростає, ми бачимо потенціал експорту. Це дає нам можливість розвивати економічну активність в регіоні і забезпечувати роботою наших жителів», - сказала Юлія Світлична.

Вона також відзначила роль міжнародних представництв Харківщини - офісів у Вашингтоні і КНР, які дозволяють нашим підприємствам знаходити партнерів і інвесторів.

Говорячи про бізнес-клімат регіону, глава ХОДА підкреслила, що керівництво області готово надавати підтримку і гарантувати безпеку чесному бізнесу.

«Для бізнесу важливі дві складові - фінансова ефективність і безпека. Перша складова залежить виключно від підприємців, а забезпечення безпеки ми беремо на себе», - підкреслила Юлія Світлична.

Однією з найважливіших комунікативних майданчиків для бізнесу і влади, за словами глави ХОДА, є щорічний міжнародний економічний форум, який цього року пройде в кінці вересня. Юлія Світлична запросила послів Сербії і Македонії взяти участь у цій події.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Сербія в Україні Раде Булатович зазначив, що за останні роки Харківська область продемонструвала ривок у соціально-економічному розвитку, що особливо важливо, враховуючи її прифронтове розташування.

«Харків є дуже важливим для підтримки миру і стабільності в країні. Ваші успіхи говорять про те, що Президент прийняв правильне рішення, призначаючи керівника області. Спасибі за те, що ви робите для підтримки цілісності України», - звернувся Раде Булатович до Юлії Світличної.

Столе Змейкоскі, у свою чергу, подякував главі ХОДА за запрошення взяти участь в ІХ Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

«Я брав участь у тогорічному форумі. Він був дуже продуктивним. Сподіваюся, в цьому році він пройде так само успішно, і обов'язково візьму в ньому участь», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія.

Більше фото