Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фестиваль «Дорога на Схід» в Ізюмі зібрав тисячі глядачів

Фестиваль «Дорога на Схід» в Ізюмі зібрав тисячі глядачів

За підтримки ХОДА 18 і 19 серпня пройшов літературно-музичний захід, хедлайнерами якого стали письменники Сергій Жадан та Юрій Андрухович і музичні гурти «Тартак», «ШАNА», «The ВЙО», «Жадан і собаки».

На трьох сценах фестивалю також виступали музиканти і поети з Харківської області і прифронтових територій Донбасу. Зокрема, рок-групи та етноколективи зі Сватового, Слов'янська, Волновахи.  Дійство фесту разгорнулося на кількох локаціях. Також для всіх гостей працювали ярмарок та фуд-корт.

«Проведення такого масштабного фестивалю в прифронтовому Ізюмському районі в черговий раз демонструє, що Харківська область - мирний регіон, в якому живе багато талановитих людей, які люблять свою країну. Тому, безумовно, коли організатори заходу звернулись за підтримкою до Харківської облдержадміністрації, голова області Юлія Світлична одразу відгукнулася на це прохання, - зазначив заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев, який взяв участь у відкритті заключного концерту фестивалю. - Крім того, проведення подібних заходів дає нам можливість привертати увагу туристів до районів Харківської області. Цього року спільно з громадськими організаціями та активістами ми реалізували вже кілька подібних проектів. Це фестивалі «Пархомівка - світові шедеври» в Краснокутському районі, «Шарівський дивокрай» - у Богодухівському районі, «Містерії Купала» - у Золочівському районі, «Гетьманська слава» - в Коломаку. Розвиток туризму сприятиме створенню інфраструктури і, відповідно, соціально-економічному розвитку районів».

Анатолій Бабічев також зазначив, що залученню туристів у Ізюмський район сприятиме ремонт дороги Харків - Київ - Довжанський, яка проходить містом.

«Дорогу, яка з'єднує Харківську область із зоною АТО, було зруйновано важкою технікою. Завдяки наполегливості Юлії Світличної, в цьому році було виділено значні кошти на ремонт цієї стратегічно важливої ​​траси, - сказав заступник голови ХОДА. - Упевнений, що спільними зусиллями влади і громадських активістів ми зробимо Ізюм ще одним центром туристичного і фестивального руху на Харківщині».

Більше фото