Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За січень-червень середньомісячна заробітна плата в області склала 5820 грн

За січень-червень середньомісячна заробітна плата в області склала 5820 грн

Такі дані навели в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

На черговому засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат директор департаменту Юрій Шпарага відзначив, що зарплата штатних працівників в області зростає динамічніше, ніж по Україні.

«Так, за січень-червень цього року середньомісячна заробітна плата в області склала 5820 грн, зросла до відповідного періоду минулого року на 38,8 % (по Україні – на 37,2 %), що, безумовно, позитивно позначається на підвищенні добробуту населення області», - сказав Юрій Шпарага.

Разом з цим він акцентував увагу на необхідності активізації зусиль органів влади, контролюючих органів та соціальних партнерів для вжиття заходів з метою погашення боргів з виплати заробітної плати та детінізації доходів і легалізації трудових відносин.

Про причини існування боргів та перспективи їх погашення на засіданні обласної комісії інформували керівники підприємств-боржників, на яких не виконуються графіки погашення боргів: навчального центру Харківського НТУ сільського господарства ім. Петра Василенка, ДП «ХНДІ технології машинобудування», ДП «Харківський завод залізобетонних виробів», ПАТ «Харківський електромеханічний завод «Укрелектромаш».

Також розглянуто стан та перспективи погашення боргів на НДІ «Укренергомережпроект» та ДП «Харківський завод шампанських вин».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів.