Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представникам об’єднаних громад Харківщини розповіли, як готувати проекти для ДФРР

Представникам об’єднаних громад Харківщини розповіли, як готувати проекти для ДФРР

15 серпня фахівці Департаменту економіки ХОДА спільно з експертами регіонального Центру розвитку місцевого самоврядування провели воркшоп для більш ніж 20 представників об'єднаних громад.

Участь у воркшопі «Актуальні питання підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку» взяли представники об’єднаних  громад Харківщини та громад, що знаходяться в процесі об’єднання - Золочівської, Чкалівської, Малоданилівської, Зачепилівської, Роганської, Старосалтівської, Печинізької, Валківської, Липецької та Коломацької.

Спікерами воркшопу виступили Юрій Зеєнко – начальник відділу капітальних вкладень управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, Діана Баринова  - директор Харківського ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» та експерт з регіонального розвитку центру Володимир Родченко.

 «Зараз у об’єднаних громад області та громад, які розпочали цей процес, є можливість залучити додаткові кошти на розвиток своїх територій. В області стартував відбір проектів, які будуть фінансуватися за рахунок  ДФРР у 2018 році. Дедлайн подачі заявок – 8 вересня, - розповіла Діана Баринова. - За цей короткий час необхідно відібрати найкращі ідеї, які будуть дійсно сприяти розвитку  та підготувати відповідні  якісні заявки. Саме практичному навчанню щодо їх підготовки і був присвячений воркшоп».

Як запевнив заступник Директора департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, секретар Регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, Олександр Лукашов, обласна державна адміністрація готова максимально сприяти органам місцевого самоврядування, особливо об’єднаним громадам, у процесі підготовки проектів на фінансування із ДФРР.