Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На вул. Арсенальній у Балаклії індивідуальні газові котли встановили вже в 54 квартирах

На вул. Арсенальній у Балаклії індивідуальні газові котли встановили вже в 54 квартирах

Загалом на індивідуальне опалення переведуть 16 будинків (364 квартири).

Мешканці Арсенальної залишилися без опалення через надзвичайну ситуацію на 65-му військовому арсеналі. Місцеву котельню було зруйновано. Щоб холоди люди зустріли в теплих квартирах, будинки вирішили перевести на індивідуальне опалення. Завдяки наполегливості голови ХОДА Юлії Світличної, необхідні для цього кошти було знайдено. Так, на розробку проектної документації та реконструкцію газопроводів низького тиску по вул. Арсенальній з обласного бюджету виділили 3 млн грн. Газові котли та лічильники закупили за рахунок коштів, що виділені на матеріальну допомогу жителям Балаклії з обласного, районного та міського бюджетів.

«По кожному будинку виготовлена проектна документація на газифікацію з урахуванням індивідуального опалення. Проведені роботи по облаштуванню стояків - як горизонтальних, так і вертикальних. Розпочата робота по монтажу опалювальних приборів - двоконтурних котлів. Потім розпочнеться підключення котлів і облаштування приладами обліку газу», - розповів голова Балаклійської РДА Степан Масельський.

За його інформацією, зараз проходить експертизу також проект реконструкції  підземної частини газопроводу.

«Сподіваюся, що експертиза буде завершена найближчим часом, будуть заключені договори та розпочнуться роботи. До першого вересня ми повинні виконати основну частину роботи», - зазначив Степан Масельський.

Він також повідомив, що в домах по вулиці Арсенальній залишилося встановити двері. Що стосується в цілому відновлювання пошкоджених будівель по Балаклії, то роботи по першому траншу практично виконані.

Нагадаємо, у ході наради з питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася в Балаклії 23 березня, Юлія Світлична поставила перед будівельними організаціями задачу закінчити роботи на об'єктах соціальної сфери і в житловому секторі до початку нового опалювального сезону.

«Це стосується і ремонтних робіт, і переведення житлового фонду на індивідуальне опалення, - підкреслила керівник області. - Жителі Балаклії мають зустріти зиму в теплих будинках: з опаленням і якісним ремонтом. Тому прошу будівельні організації сконцентруватися на роботах. У вересні все повинно бути готово».