Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає лідируючі позиції в будівельній сфері

Харківська область посідає лідируючі позиції в будівельній сфері

Про це під час прес-конференції 11 серпня розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

За його інформацією, в цьому році будівельний комплекс регіону впевнено збільшує свої показники. Зокрема, другий рік поспіль Харківська область є лідером серед інших регіонів України в будівництві і здачі в експлуатацію житла, а також за приростом будівельної продукції. Тільки за перше півріччя 2017 року на Харківщині виконано будівельних робіт на суму понад 3,8 млрд грн. Це другий показник в країні. Індекс приросту будівельної продукції становить 137%.

«Будівельна сфера знаходиться під пильною увагою глави ХОДА Юлії Світличної. Керівник області ставить завдання, особисто відвідує об'єкти. Завдяки її наполегливості, ми отримуємо фінансування для масштабних проектів і запускаємо в експлуатацію значущі об'єкти. У нас великі перспективи. І ми націлені на те, щоб розвивати нашу область», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів в області в цілому проходить будівництво більш ніж на 300 млн грн.

«Це кошти, які ми отримуємо в першу чергу з Державного фонду регіонального розвитку з урахуванням співфінасування Харківської області. Серед значущих об'єктів, які фінансуються за рахунок ДФРР, обласного та місцевого бюджетів - школа в Пісочині. На цей об'єкт вже отримано сертифікат відповідності ДАБК», - розповів заступник голови ХОДА.

Крім того, в області ведеться будівництво об'єктів спортивної інфраструктури, серед яких Золочівський фізкультурно-оздоровчий комплекс, стадіон і спортивний комплекс в Зміївському районі, дитяча спортивна школа в місті Лозова. Крім того, з ДФРР було отримано фінансування на будівництво Центрів надання адміністративних та соціальних послуг у Вовчанську і Харкові, на будівництво другого пускового комплексу Харківської обласної філармонії.

Вже здані в експлуатацію спортивно-оздоровчі комплекси у Вовчанську і Первомайському.

За даними Євгенія Шахненка, за рахунок різних джерел фінансування в області проводиться реконструкція і капітальний ремонт на близько 200 об'єктах інфраструктури і соціально-культурної сфери.

«Всі роботи з будівництва, реконструкції, капітального ремонту за бюджетні кошти проходять тендерну процедуру за системою ProZorro. На сьогоднішній день, завдяки цьому, в області економиться близько 5-7% бюджетних коштів», - розповів Євгеній Шахненко.

Крім того він нагадав, що Кабінетом міністрів України за ініціативою Харківської облдержадміністрації затверджені проекти на будівництво Дергачівського полігону побутових відходів, прийнято рішення про затвердження проектів за двома станцій метро.