Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина урочисто зустріла переможців, призерів та учасників ХХІІІ Літніх Дефлімпійських ігор

Харківщина урочисто зустріла переможців, призерів та учасників ХХІІІ Літніх Дефлімпійських ігор

Спортсмени привезли з турецького Самсуну 18 нагород.

Святкова зустріч відбулася біля Держпрому та зібрала рідних, друзів та тренерів. Від Харківської облдержадміністрації та її голови Юлії Світличної спортсменів та тренерів привітав начальник Управління у справах молоді та спорту Віталій Кириленко.

«П’яту частину медалей збірної України завоювали представники Харківської області. Спортсмени, виявивши усю свою майстерність, волю до перемоги, показали, що Харківщині є ким пишатися. З чим ми їх і вітаємо, - сказав Віталій Кириленко. - Своїми виступами вони підіймають престиж України, престиж Слобожанщини. Треба побажати їм перемог і надалі, щоб вони і далі нарощували свою майстерність, і я впевнений - результати не змусять на себе чекати. Облдержадміністрація та Управління у справах молоді та спорту буде і надалі максимально сприяти, щоб навчально-тренувальний процес проходив на самому високому рівні, в належних умовах. З такою підтримкою, я вважаю, у нас все вийде».

Віталій Кириленко вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації директору КЗ «Харківська дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів» Тетяні Ганшиній. Саме вихованці цієї школи принесли Харківщині найбільшу кількість медалей.

«Сім вихованців нашої школи завоювали медалі в спортивному орієнтуванні та плаванні. Ми очікували успіху, але все ж таки вони змогли здивувати такою кількістю нагород. За це дуже велика подяка також Харківській облдержадміністрації та Управлінню у справах молоді та спорту. Завдяки їх підтримці в нас в останні роки немає проблем з базами, фінансуванням та інвентарем», - поділилася Тетяна Ганшина.

Одним з найтитулованіших спортсменів у складі харківської команди на цій Дефлімпіаді став саме представник спортивного орієнтування Дмитро Плахотнік, який здобув цілий комплект нагород: «золото» - в мікст-естафеті, «срібло» - в чоловічій естафеті та «бронзу» - на довгій дистанції.

«Навіть не очікував, що здобуду перемогу. Це була моя перша медаль на цих Іграх, але найважчою все ж таки стала бронзова. Була спека, були важкі умови, але я не здавався та дійшов до фінішу і завоював її. Мені дуже приємно, що ми змогли показати такі результати», - зазначив Дмитро Плахотнік.

Загалом на цих Дефлімпійських іграх у складі збірної команди України Харківщину представляв 21 спортсмен у 6 видах спорту, які повернулися додому з 4 золотими, 6 срібними та 8 бронзовими нагородами.

«Хочу відзначити усіх спортсменів - тих, хто повернувся з медалями, і тих, хто без. Усі показали свої найкращі результати. Звісно, очікували більше медалей, але спорт - є спорт, і перемагає сильніший. Це Ігри чотирьохліття і слабких команд там не буває. Хочу подякувати Харківській облдержадміністрації та обласному управлінню за підтримку спорту осіб з інвалідністю. Ми, у свою чергу, будемо намагатися показувати ще більші результати, і я впевнений, що на наступних Іграх у нас буде більше медалей, більше перших місць та рекордів», - зазначив виконувач обов’язків начальника КЗ «Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Дмитро Малафій.

Втілити свої бажання до перемог на літніх Іграх чотирьохріччя харківські дефлімпійці тепер зможуть у 2021 році. Саме тоді відбудеться 24-та за рахунком Дефлімпіада, але країна та місто, що її прийматимуть, поки що не визначені.