Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Валківщині відновили поле стадіону, що приймає матчі 4 футбольних чемпіонатів

На Валківщині відновили поле стадіону, що приймає матчі 4 футбольних чемпіонатів

У рамках робочої поїздки до Валківського району керівник області Юлія Світлична відвідала місцеву ДЮСШ «Спорт для всіх».

У головному спортзакладі Валківщини займаються понад 420 вихованців та діють 5 спортивних відділень (легка та важка атлетика, карате, армспорт і футбол). Саме оновленню бази для юних футболістів у районі протягом останніх двох років було приділено особливу увагу.

«У 2016 році ми відремонтували запасне футбольне поле спортшколи - за рахунок обласного бюджету та співфінансування з бюджету району. Також придбали для закладу спортивний інвентар. Цього року відновлюємо газони на основному та тренувальному футбольних полях», - розповіла Юлія Світлична.

Щорічно стадіон ДЮСШ «Спорт для всіх» приймає ігри одразу 4 футбольних чемпіонатів, говорить директор школи Віталій Мельник.

«Тут проходять ігри серед ветеранів, у першості області грає «Маяк», проходить першість серед ДЮСШ та першість району, - перерахував директор ДЮСШ. - Раніше всі тренувалися на одному полі й грали також на ньому. Зараз уже діє запасне поле - там проходять тренування, а тут будемо проводити тільки ігри».

Голова Валківської РДА Віктор Войтенко відзначає: для ігор валківських футболістів створюють такі умови, як і для проведення матчів професійного рівня.

«Було закуплене канадське насіння, яке використовують головні стадіони нашої країни. Уклали угоду зі стадіоном «Металіст» - з агрономами, які нам посіяли поле на професійному обладнанні та допомагають доглядати за ним. Також було зроблено систему поливу», - розповів Віктор Войтенко.

Він відзначив, що в найближчих планах – подальший розвиток школи «Спорт для всіх».

«У нас запланований ремонт залу важкої атлетики, створення площадок для волейболу та баскетболу. Ми виграли фінансування за програмою Європейського інвестиційного банку та очікуємо 12 млн грн на реконструкцію та капітальний ремонт нашого спортивного комплексу, де можна займатися взимку», - розповів керівник району.

Юлія Світлична наголосила: розвиток спорту в області є одним із головних пріоритетів керівництва ХОДА.

«Кожен мешканець області – міста, селища чи села – повинен мати змогу займатися фізкультурою та спортом у комфортних умовах. І ми робимо все для того, щоб досягти такого результату. Адже здоров’я нації – це питання нашого майбутнього», - наголосила голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Валківщину голова ХОДА Юлія Світлична провела нараду з керівництвом району, поспілкувалася з місцевою громадою та перевірила хід робіт на ключових об’єктах. У тому числі, в Валківському районному будинку дитячої та юнацької творчості та в народному домі «Іскра».

Більше фото