Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головний глядацький зал Валок реконструювали вперше за майже 50 років

Головний глядацький зал Валок реконструювали вперше за майже 50 років

Під час робочої поїздки на Валківщину результати робот, проведених у місцевому закладі культури – народному домі «Іскра», - оглянула керівник області Юлія Світлична.

Ремонтні роботи в головному глядацькому залі району, який вміщує 500 осіб, уже завершено. Тут замінили оббивку крісел, оновили покриття полу, оздоблення стін і стелі, замінили двері та вбрання сцени. Капітальний ремонт у будівлі КЗ «Валківський районний народний дім «Іскра» не проводився з моменту її здачі в експлуатацію в 1970 році.

«Ми знайшли фінансування та зробили проект. На початку проект потребував утричі більше коштів, ніж ми мали, проте підійшли по-господарськи, провели перерахунки та зробили майже все те, що планували, але в три рази дешевше, - розповіла голова ХОДА. - Сьогодні маємо змогу разом із громадою насолоджуватися новим обладнанням і новим ремонтом. Розраховуємо, що всі масові заходи, які проводяться у Валківському районі, будуть проходити саме в цьому будинку культури».

Народний дім «Іскра» є базою для 15 валківських творчих колективів, 4 з яких носять звання «народний».

«До 1994 року районний будинок культури у Валках свого постійного місця не мав. Після закриття кінотеатру «Іскра», його приміщення, що було збудоване ще в 1970 році, передали будинку культури, так було створено районний народний дім «Іскра», - розповіла завідуюча сектору культури Валківської РДА Валентина Шевченко. - Жодного ремонту в цій будівлі за всі роки не проводилося, тому щира вдячність голові ХОДА, яка посприяла в цьому питанні, тому валківчани нарешті мають чудовий глядацький зал та добре оснащену сцену».

За інформацією голови Валківської РДА Віктора Войтенка, загалом роботи, що були проведені в народному домі, коштували 1,1 млн грн.

«Тут було зроблено все – від сидінь до акустики та вбрання сцени. При цьому використано найновітніші матеріали – такі, як використовували на «Євробаченні» в Києві», - відзначив керівник району.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Валківщину голова ХОДА Юлія Світлична провела нараду з керівництвом району, поспілкувалася з місцевою громадою та перевірила хід робіт на ключових об’єктах. У тому числі, в Валківському районному будинку дитячої та юнацької творчості.

Більше фото