Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські спортсмени привезли 18 медалей Дефлімпійських ігор

Харківські спортсмени привезли 18 медалей Дефлімпійських ігор

В останні дні змагань вони поповнили медальний кошик української збірної 3 срібними та 2 бронзовими нагородами.

З 18 по 30 липня в турецькому місті Самсун відбулися ХХІІІ Літні Дефлімпійські ігри, на яких харківські спортсмени завоювали 4 золоті, 6 срібних та 8 бронзових нагород.

У легкій атлетиці Максим Пендрак посів друге місце разом з іншими українцями в складі естафетної чоловічої команди 4х100м з результатом 41.77 сек. Команда Японії, яка здобула «золото», випередила українців на 0.11 сек.

Ще три нагороди харківські дефлімпійці вибороли в спортивному орієнтуванні. Ганна Федосєєва і Тетяна Біда разом з киянкою Яною Мельник стали срібними призерками в жіночій естафеті з результатом 1:41:20. Золота медаль дісталася росіянкам (1:28:31).

Крім того, Ганна Федосєєва стала бронзовим призером у змаганнях на довгій дистанції серед жінок (1:49:05).

На цій же дистанції, але в змаганнях серед чоловіків, харків’янин Дмитро Плахотнік також посів третє місце (1:28:23). У чоловічій естафеті Максим разом з киянами Олександром Санькіним та Русланом Ніколаєнком з результатом 2:01:38 посіли друге місце, поступившись «золотом» суперникам з Росії (1:45:58).

Також в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА нагадують, що призерами та переможцями Дефлімпіади-2017 стали:

- Ганна Федосєєва (спортивне орієнтування): золота медаль - на середній дистанції, золота медаль - у змішаній естафеті, срібна медаль - у жіночому спринті.

- Ксенія Довбищук (дзюдо): золота медаль  - у командних жіночих змаганнях та бронзова медаль - у ваговій категорії до 48кг серед жінок.

- Дмитро Плахотнік (спортивне орієнтування): золота медаль - у змішаній естафеті.

- Катерина Іваненко (плавання): срібна медаль - у змішаній естафеті на дистанції 4х100м комплексним плаванням, бронзова медаль - у жіночій естафеті 4х100м комплексним плаванням.

- Владислав Мозирев (дзюдо): бронзова медаль - в особистих змаганнях серед чоловіків у ваговій категорії до 66кг, бронзова медаль - у командному ката та бронзова медаль - у командних змаганнях серед чоловіків.

- Пилип Іжаченко (плавання): бронзова медаль - у естафеті 4х100м комплексним плаванням серед чоловіків.

Близькою до нагород була жіноча дефлімпійська збірна України з баскетболу, яка повністю складається з харківських спортсменок, але в матчі за третє місце вони поступилися з рахунком 52:53 команді Італії та посіли четверте місце.

Загалом на цих Іграх українські спортсмени вибороли 99 нагород – 21 золоту, 42 срібні та 36 бронзових, і посіли друге місце в медальному заліку. Перше було за російськими дефлімпійцями (85-53-61), а третє місце посіла Корея (18-20-14).