Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Вільхуватці утеплили й обладнали новими меблями

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Вільхуватці утеплили й обладнали новими меблями

27 липня керівник області Юлія Світлична в рамках робочої поїздки до Великобурлуцького району відвідала Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Надія».

За півтора року, які пройшли з моменту, коли центр було передано до обласної власності, тут провели великий комплекс робіт. Спальні кімнати, кімнати для занять і відпочинку, їдальня, медичний кабінет, кабінет психолога обладнано новими зручними меблями, які відповідають віковим категоріям дітей і санітарно-гігієнічним нормативам. У 2016 році утеплили фасад будівлі.

«У цьому центрі перебувають діти, позбавлені батьківської любові та турботи. Ми робимо все можливе, щоб ці діти мали гарні умови, - сказала Юлія Світлична. - Деякий час тому заклад був на межі закриття. До мене звернулося керівництво району та центру з проханням знайти можливість передати його на баланс області - щоб заклад жив і тут знаходилися діти. Ми знайшли таку можливість, розробили відповідний механізм, фінансування, і заклад працює. Впродовж року в середньому тут може перебувати близько 50 дітей».

Протягом 2016 року в центрі соціально-психологічну реабілітацію пройшли 54 дитини, 22 з них повернулися у свої сім’ї, іншим було надано статус дітей, позбавлених батьківського піклування.

На даний момент у центрі перебувають 18 дітей з різних районів Харківщини.

«З цими дітьми працюють психологи, кожен день вихованці мають індивідуальну програму. Діти займаються шиттям, музикою, танцями, у нас є театральний кружок, вивозимо дітей на екскурсії до міста та інших районів області, - розповіла директор КЗ «Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Надія» Наталія Посохова. – Наш центр невипадково називається «Надія». Цю надію нам дала Юлія Світлична. Завдяки тому, що вона підтримала нас у складний час, коли не було фінансування, коли ми були на грані закриття, заклад було врятовано. У кожного, хто тут працює, живе надія і ми передаємо її кожній дитині, яка перебуває у нас».

Під час спілкування з керівником області співробітники центру попросили Юлію Світличну про допомогу у вирішенні питання водопостачання – наразі з ним є перебої. Керівник області запевнила, що до кінця року проблему буде вирішено.

Нагадаємо, у 2015 році Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Вільхуватка Великобурлуцького району опинився перед загрозою закриття – продовжувати його фінансування з бюджету Великобурлуцького району було неможливо. Питання збереження закладу взяла під особистий контроль Юлія Світлична. Вона розробила та подала на розгляд облради проект рішення про прийняття центру в обласну власність. Його було затверджено, й тепер центр фінансується коштом обласного бюджету.

Більше фото