Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Станом на 1 липня в області ліквідували борги 20 підприємств-боржників

Станом на 1 липня в області ліквідували борги 20 підприємств-боржників

Загальна сума сплачених коштів склала 6,8 млн грн.

Про це стало відомо 27 липня під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні комісії про причини існування боргів та перспективи їх погашення інформували керівники підприємств-боржників: Харківського учбово-виробничого підприємства № 1 Українського товариства глухих, ПАТ «АТ «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань», ДП «Харківський завод електроапаратури», кооперативне об’єднання житлових кооперативів «Призма № 293», ТОВ «Торговий дім «Марбел-Рогань».

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага звернувся до заступника начальника ГУ Державної служби з питань праці у Харківській області Олени Петренко щодо необхідності проведення позапланової перевірки дотримання чинного законодавства з праці на УДНДІ «Укрводгео».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів, керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.