Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 1200 мешканців Харківщини цьогоріч вже підписали армійський контракт

Понад 1200 мешканців Харківщини цьогоріч вже підписали армійський контракт

26 липня у Харківському обласному військкоматі завершено формування чергової команди призовників для проходження військової служби за контрактом.

Незабаром понад 60 хлопців та дівчат стануть до лав професійних вояків Збройних сил України.

За інформацією Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України у м.Харкові, до цієї команди новобранців-контрактників увійшли 15 учасників АТО та 4 дівчини.

«Переважна  більшість призовників - віком до 30 років. Відзначаю потужний патріотичний настрій серед них і високу мотивацію до служби. Адже їм набридло шукати сезонні роботи і в армії  вони  бачать стабільність і міцний соціальний захист з боку держави. До речі, з початку 2017 року вже понад 1200 мешканців Харківщини вирішили піти служити за контрактом», - розповів підполковник Олександр Томашевський.

Як повідомили офіцери відділу комплектування та призову Харківського ОВК, ті, хто не служили у війську, опановуватимуть військову спеціальність у навчальних центрах протягом 2 - 4 місяців. Призовники ж з військовим досвідом проходитимуть перепідготовку до 1 місяця.

Довідка. У 2015 році 635 мешканців Харківщини стали військовослужбовцями військової служби за контрактом, торік таких було понад 3300 осіб.