Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники готуються розпочати ремонт траси Чугуїв - Мілове від Куп’янська до Луганської області

Дорожники готуються розпочати ремонт траси Чугуїв - Мілове від Куп’янська до Луганської області

За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної дорожні служби регіону 25 липня відзвітували про ремонтні роботи, що було проведено за минулий тиждень.

Як розповів під час прес-конференції начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець, на всіх 37 об’єктах області проходили відповідні роботи - підготовка або ремонт, проведення тендерів.

Зокрема, минулого тижня одним з основних напрямків для поточного ремонту була дорога Київ - Харків - Довжанський.

«На сьогодні ми фактично завершили комплекс робіт по місту Ізюм, де було облаштовано 10 км 300 м нового покриття. До 20 серпня ми здамо в експлуатацію дорогу, а також буде відремонтовано міст», - зазначив Євген Зражевець.

Він підкреслив, що проведений комплекс робіт на ділянці траси в Ізюмі є прикладом ефективної взаємодії «Укравтодору» й ХОДА. Так, загальний обсяг коштів обласного та державного бюджетів, що заплановані на ремонт ділянки від Чугуєва до Ізюма дороги М-03 (Київ - Харків – Довжанський), склав 92,3 млн грн. Додатково з держбюджету буде виділено ще 120 млн грн. Так, дорожники вже готують до асфальтування 10 км ділянки перед Ізюмом, а також ще дві найбільш зруйновані ділянки. Як зауважив Євген Зражевець, до завершення сезону дорожники забезпечать комфортний проїзд усією трасою від кордону з Полтавською до Донецької області (251 км).

Крім того, наразі триває підготовка до ремонту дороги Чугуїв - Мілове на ділянці від Куп’янська до Луганської області.

«На цій ділянці маємо 13 км повністю зруйнованої дороги. На сьогодні з держбюджету додатково виділять 450 млн грн (з них 215 млн - для ремонту цієї найбільш зруйнованої ділянки), - зазначив Євген Зражевець. - Ми підготували проектно-кошторисну документацію, й за два тижні там будуть розгорнуті роботи. До жовтня виправимо ситуацію та відремонтуємо 60 км зі 110 км цієї дороги».

Також начальник САД у Харківській області навів дані щодо капітального ремонту шляхопроводу поблизу села Губарівка в Богодухівському районі.

«З усього комплексу робіт виконали близько 40%. Роботи тривають цілодобово. Сьогодні проводилося бетонування залізобетонних паль - з 28 влаштовано понад 20», - уточнив Євген Зражевець.

Тривають роботи й на місцевій мережі доріг. Наприклад, облаштовано 600 метрів дороги Фартушне – Цапівка - Гуринівка та розпочато підготовчі роботи з посилення дорожнього покриття. За даними директора ДП «Харківський облавтодор» Ігоря Турченка, минулого тижня проводилися ремонтні роботи на умовах співфінансування з місцевого бюджету у Балаклійському, Первомайському, Кегичівському, Валківському, Коломацькому та Богодухівському районах.

«На даний час проходить тендерна процедура щодо закупівлі 4 великогабаритних автомобілів-солерозподілювачів на базі КрАЗу», - повідомив Ігор Турченко.