Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала учнів Харківщини з перемогою на міжнародних олімпіадах

Юлія Світлична привітала учнів Харківщини з перемогою на міжнародних олімпіадах

На інтелектуальних змаганнях з фізики та математики учні харківських шкіл посіли призові місця.

Випускник 11-го класу Харківського фізико-математичного ліцею № 27 Сергій Кригін здобув «золото» міжнародної учнівської олімпіади з фізики, срібну медаль отримала випускниця Харківського ліцею № 161 «Імпульс» Вікторія Ковальова. Олімпіада, у якій взяли участь школярі з 88 країн світу, проходить з 15 по 25 липня в м. Джокʼякарті (Індонезія).

«Вітаю наших учнів! Цей високий результат – ще один доказ того, що школярі Харківщини є безумовними лідерами інтелектуальних змагань, - сказала Юлія Світлична. – Щиро дякую вам за те, що своїми досягненнями ви піднімаєте імідж України на міжнародній арені. Ви можете розраховувати на підтримку керівництва області – разом зробимо все необхідне задля майбутніх перемог».

Також Юлія Світлична привітала випускників 11-го класу Харківського фізико-математичного ліцею № 27 Нго Нгок Тхай Шона та Олега Руденка, які посіли друге місце на міжнародній учнівській олімпіаді з математики, та Романа Сарапіна, що здобув бронзову медаль.

Інтелектуальні змагання проходили в м. Ріо-де-Жанейро з 12 по 22 липня. В олімпіаді взяли участь 615 школярів зі 111 країн світу. Україну на олімпіаді представляли 6 учнів.

Нагадаємо, випускник 11-го класу Харківського ліцею №89 Олександр Коломієць посів третє місце на міжнародній учнівській олімпіаді  з хімії, що пройшла у Таїланді

Всього до участі в міжнародних учнівських олімпіадах 2017 року запрошено 8 учнів з нашого регіону (найбільша кількість учнів з областей України).