Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я вимагатиму негайного забезпечення режиму припинення вогню на лінії зіткнення. Президент

Я вимагатиму негайного забезпечення режиму припинення вогню на лінії зіткнення. Президент

Петро Порошенко повідомив, що 24 липня відбудуться телефонні переговори в Нормандському форматі, під час яких він вимагатиме негайного припинення вогню на лінії зіткнення.

«Вже в понеділок відбудуться телефонні переговори в Нормандському форматі. Я буду вимагати негайного реального забезпечення режиму припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення», - розповів Глава держави під час заяв для ЗМІ за результатами зустрічі з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Він додав, що у разі невиконання мають бути посилені санкції, що міститься у рішенні «Великої Сімки». «Ми не можемо і не будемо спостерігати за брутальним порушенням Мінських домовленостей. І кожна смерть українського героя не має залишатися без дуже жорсткої реакції», - підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що російська агресія не зупиняється ні на день. «Найбільший цинізм є у тому, що свою агресію вони ще здійснюють під прикриттям гасел про братні народи. Щодня ми продовжуємо проводжати в останню путь своїх найкращих синів», - підкреслив Петро Порошенко.

Так, лише за останні два дні було вбито вісім українських захисників, а за весь час – 11 тисяч цивільних і військових українців.

«Провал наполегливих спроб розколоти євроатлантичну солідарність щодо України та показові успіхи української влади на шляху реформ, на жаль, агресор намагається знівелювати кривавою агонією на Донбасі», - підкреслив Глава держави.

Глава держави підкреслив, що Мінські домовленості є сьогодні єдиним і безальтернативним документом для деескалації конфлікту і деокупації українських територій.