Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання ухвалила план роботи на 2017 рік

Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання ухвалила план роботи на 2017 рік

Першочергові завдання та напрямки подальшої роботи члени ради обговорили під час засідання 20 липня.

Нарада пройшла під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

«Для Харківщини, яка межує з країною-агресором, питання національно-патріотичного виховання є надзвичайно важливим. Саме тому керівник області Юлія Світлична ініціювала створення Координаційної ради при ХОДА та поставила чіткі задачі для забезпечення дієвого підходу до реалізації основних завдань, покладених на новостворену раду», - зауважив Анатолій Бабічев.

До складу ради увійшли 45 членів - представники державних і громадських організацій та установ, учасники АТО та члени родин Героїв Небесної сотні, вчені, діячі освіти, науки, культури, мистецтва. Вони координують реалізацію в області заходів з патріотичного виховання, співпрацюють з громадськими організаціями, які працюють в цьому напрямку, військово-патріотичними центрами тощо.

Крім того, подібні ради створено у всіх районах області. Загалом до них увійшли 384 особи.

«Завдяки створенню такого професійного структурного підрозділу – координаційної ради - питання патріотичного виховання отримують додатковий пріоритет. Наша задача - залучити до процесу представників абсолютно всіх верств населення», - зауважив у ході засідання ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Іван Прокопенко.

Серед найближчих планів ради - реалізація проектів «Школа підготовки тренерів-вихователів з організації національно-патріотичних та військово-спортивних ігор для молоді», тренінг «Захист патріотів. Харків» та акція «Покрова Героїв». Також у ході засідання обговорили питання проведення на Харківщині всеукраїнського етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», який відбудеться у серпні.

Крім того, члени ради підбили підсумки роботи, яку вже проведено в області у сфері національно-патріотичного виховання. Так, в цьому році в регіоні було проведено 1,5 тисячі заходів патріотичного спрямування, якими було охоплено понад 150 тисяч осіб. Це різноманітні виставки, конкурси, фестивалі, інформаційні години у навчальних закладах регіону, зустрічі учасників антитерористичної операції з учнями навчальних закладів області, екскурсії історичними місцями області, урочистості з нагоди державних свят, семінари тощо.