Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Борівському районному будинку культури встановлено сучасне звукове обладнання

У Борівському районному будинку культури встановлено сучасне звукове обладнання

Під час робочої поїздки в Борову голова ХОДА ознайомилася з ремонтними роботами, які проведено в районному будинку культури.

Нове звукопідсилювальне обладнання вартістю 500 тис. грн та 600 театральних крісел Борівський РБК отримав у рамках програми «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, 2016-2017 рр.» Німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ.

Крім того, за кошти районного бюджету для глядацької зали було закуплено енергоощадні лампи та коврове покриття.

Оглянувши будинок культури, голова ХОДА відзначила необхідність проведення ремонту в закладі.

«Майже за 35 років у будинку культури не було проведено жодного капітального ремонту. Відремонтовано глядацьку залу, але будівля та комунікації потребують ремонту в цілому. Будемо вивчати бюджетні можливості та вирішувати, чим зможемо допомогти закладу», - зазначила керівник області.

Вона підкреслила, що керівництво області відійшло від багаторічної практики, коли сфера культури фінансувалася за залишковим принципом і на ремонти сільських закладів кошти не виділялися.

«У цьому році за кошти обласного бюджету триває реконструкція районних і сільських будинків культури в Кегичівському, Богодухівському, Нововодолазькому, Зачепилівському, Ізюмському, Куп'янському районах. Також реконструюються будинки дитячої творчості та бібліотеки, - зауважила Юлія Світлична. - Будемо поступово приводити всі заклади культури в районах до належного стану».

Більше фото