Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХХІІІ Літніх Дефлімпійських іграх візьмуть участь 22 харківських спортсмени

У ХХІІІ Літніх Дефлімпійських іграх візьмуть участь 22 харківських спортсмени

Змагання стартують 18 липня в турецькому місті Самсун.

Дефлімпіада – спортивні змагання найвищого рівня для людей з вадами слуху - проводиться раз на чотири роки, за рік після Олімпійських та Паралімпійських ігор.

У цьому році у змаганнях, що відбудуться до 30 липня, візьмуть участь майже 5000 спортсменів з 113 країн світу, які розіграють медалі в 21 виді спорту.

Як повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА, Національна дефлімпійська збірна України разом з тренерським складом і штабом вперше за свою дефлімпійську історію буде найбільшою – 290 чоловік. З них 22 спортсмени будуть представляти Харківщину та боротимуться за медалі в шести видах спорту:

- баскетбол (весь склад жіночої збірної) – Неля Бражникова, Юлія Броницька, Ольга Кальченко, Тетяна Кулінок, Олеся Легенька, Ганна Мельничук, Юлія Москалець, Марта Сєдєльнікова, Аліна Терещенко, Олена Хороших;

- спортивне орієнтування – Ганна Андросович, Тетяна Біда, Ганна Федосєєва, Дмитро Левін, Дмитро Плахотнік;

- плавання – Андрій Зургалідзе, Пилип Іжаченко, Катерина Іваненко;

- дзюдо – Ксенія Довбищук та Владислав Мозирев;

- боротьба греко-римська – Стас Череповський;

- легка атлетика – Максим Пендрак.

18 липня відбудеться урочисте відкриття Дефлімпіади, а також перші матчі з футболу. Харківські спортсмени стартують 20 липня і змагатимуться в плаванні, баскетболі та дзюдо.

Нагадаємо, на минулих літніх Дефлімпійських іграх, які відбулися у 2013 році в столиці Болгарії, збірна України посіла друге місце в медальному заліку, завоювавши 21 золоту, 30 срібних та 37 бронзових нагород. З них 6 золотих, 15 срібних та 4 бронзові медалі – заслуга харківських спортсменів.