Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - лідер з реалізації програми «Доступні ліки»

Харківська область - лідер з реалізації програми «Доступні ліки»

За час дії урядової програми мешканцям області виписано понад 600 тисяч рецептів. Пацієнти отримали лікарські препарати на суму 15,6 млн грн.

За інформацією Управління охорони здоров’я ХОДА, в реалізації програми беруть участь 404 аптечні заклади області. Крім того, в усіх районах відкрито пункти реалізації лікарських засобів на базі 687 підрозділів центрів первинної медико-санітарної допомоги.

На сьогодні аптечним закладам відшкодовано вартість 97% відпущених лікарських засобів. 

«Слід зазначити, що в мережі «Обласного аптечного складу» в наявності всі 23 препарати, вартість яких підлягає повному відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», - зазначили в управлінні. - Завдяки укладеним прямим договорам між ДОРП «Обласний аптечний склад» та заводами-виробниками, підприємству вдалося зменшити розмір відшкодування на 25 найменувань лікарських засобів. Три препарати є можливість надавати хворим без доплати, що дозволяє заощадити як бюджетні кошти, так і кошти хворого».

За даними Міністерства охорони здоров’я, показники Харківської області з реалізації програми «Доступні ліки» є найкращими серед регіонів.

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» працює в країні з 1 квітня 2017 року.

Харківській області на відшкодування вартості лікарських засобів у Державному бюджеті України на 2017 рік передбачено цільову субвенцію в обсязі 34 млн 876 тис. грн.